Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.02.18. 12:57 emmausz

Két kutyának

Az ételhordás nem mai találmány. Már apai öreganyám is előrendelt valamiféle menüre, igaz, hogy érte kellett menni. Bátyám feladata volt az ételhordóval való közlekedés. Grószi várta, hogy megérkezzen a napi betevő meleg étel. Mindennap megkérdezte: Kaponya, hány kutyának hoztál. egynek vagy kettőnek. Ha rossz volt az étel, gondolom vitte a maradékot a kutyának.
v agy egy órája említi Elvi, hogy ma először várható, hogy a Mica által rendezett előfizetéses menüt kihozzák. Így elmúlt az idő, vagy jó két emberöltő. Ma nekünk hozzák a kaját. Ide is „két kutyának”, mert úgy van rendelve. Két egyforma.
Valami kezd nem gömbölyű lenni, mert mindjárt egy óra, és a déli kaja sehol. talán a nem létező hóviharokkal küzd a szállító.
Persze tudom, hogy nincs kiépített csőposta, hogy nagyjából egyszerre mindenütt ott teremjen a menü, de a Sodrás utcába jóval dél előtt kivitték a közkaját. A legritkább esetben fordult elő, hogy valamilyen kivédhetetlen akadály miatt késett az ebéd, ám akkor telefonáltak.
Egyelőre hát várunk.
Nem gond, elvégre böjt van, vagy nem?
Szolgálati közlemény: Levente első mondatai közül a mai: Zakatol a vonat. szerinte:
Popa brrrrrrr. (Néhány napja még csak az mondta hazaérve nagyanyjának: Brrrrrrrrr pápá. Lehet, hogy a pápát csak mutatta, mindenesetre integettek a vonatnak.)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr235170031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása