Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.06.01. 21:25 emmausz

Évfordulók. Egy Guinness-kísérlet

Ma két születésnapot ünnepeltünk, pedig egy harmadik van ma.  Tesóm kereken 69, sógorom kereken 60. Ám mindezeken mindketten túl vannak.
Akinek viszont ma van a szülinapja, túl messze van. Innen 200 km-re, az ünneplés helyétől 320 km-re.
Blanka unoka ma hat éves.
Isten éltesse hát azokat, akik túlhaladtak születésük kerek évfordulóján, és Isten éltesse azt, aki túl-túl, messze túl, még a Dunán is túl üli, illetve akinek ülik kerek 6. éves születésnapját. 
Mosonmagyaróvár ugyanis a Dunántúl része.
Nemde?
Dede.
Ma Salgótarjánban [Salgótarjánt, Salgótarjánott, Salgótarjánon] minden
szép volt,
jó volt,
sütött a nap,
esett az eső,
játszi felhők az égen,
derűs hangulat a földön.
Szép a Lantiék kertjében,
kellemes a Lantiék házában.
Kedves az ő vendégszeretetük.
Próbáltam meghálálni mindenki jóságát:
különféle figyelmességekkel és egy kisebb albumnyi kép fotózásával. 77 fényképet hagytam meg.
(emmausz.freeblog.hu Fotóim link 2013.2 album)

Más.
Tegnapelőtt T.-n kifogott a tökmag és a pattogatott kukorica. Érthető okokból lemondta hát a mai vendégségben való részvételét. Én viszont túléltem a popcornt (igaz, tökit nem ettem). Viszont tegnap délután valami olyat tettem (ettem), ami nem semmi.
Kezdjük az elején.
Hónapokkal ezelőtt két pudingot pusztítottam el. A négy éve lejárt porokból – tejjel – kiváló öntetet készítettem. Kutyabajom se lett tőle. Mica fiú meg is jegyezte utóbb: „apámnak beton gyomra van”.
Nem tudom.
Mindenesetre tegnap a sógorom hagyatékában talált csokimikulit megnyúztam (lejárati ideje a rajta talált felirat tanúsága szerint 1999!) és … m e g e t t e m.
Ha jól számolom, szűk tizenöt éve lejárt a csokimiki érvényessége, szavatossága, fogyaszthatósága. Kissé porlott, kissé veszített a hamvasságából a kakaóvaj(pótló izé), mindenesetre különösebb mellékízét nem tapasztaltam. S mint ez a poszt is bizonyítja: élek. Amit viszont nem tudok tanúkkal bizonyítani: eme történetem hitelességét.
Így – bár lehet, hogy tegnap Guinness-rekordot döntöttem – nem hepciáskodom teljesítményemmel, úgyis diszkvalifikálnák.
Mit gondoltok, megengednék, hogy megkóstoljam a jégkorszak idején megfagyott mamutot?   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr395339496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása