Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.04.06. 14:21 emmausz

Választás 2014.

Még minden nyitott. OV szerint reggel 7-kor 0:0-ra áll a mérkőzés. Kövér László szeretne fél nappal idősebb lenni. Azt hiszem, igaza van. Képzeljük el azt a drámát, amelynek tetszési indexe úgy áll össze, hogy az ország minden színházlátogatója értékeli. Mindenkinek a szava egyet ér. A papé, a kritikusé, a rendezőé, azé, aki életében először lát színházat, s azé, akinek a gyerekét nem vették fel a …-re. Egyik fajtából van öt, a másikéból ötezer, a harmadikából ötszázezer, s aki nem akar, nem mondja meg, hogy hogy tetszett az előadás. A színészek próbálják értésre adni, mit miért tettek, a kritikusok megpróbálnak mindent ellenőrizni, s eljátszani az ördög ügyvédjének a szerepét. Bizonyos fokig kutyakomédia ez az egész.
Nem ismerem magam se, mit hoz estig a voksolás. Ismerem viszont azt az angol gyermekmondókát, amelyet 2002-ben megidéztem, amikor a Fidesz szájából kiénekelték a sajtot a ballibek. Valakik nyernek, valakik vesztenek este. Az ilyenek vagy az olyanok. Így hát az ilyeneknek (olyanoknak) üzenek azzal a versikével, amit minden angol óvodás gyermek ismer.
Egy szög miatt
Egy szög miatt a patkó elveszett.
A patkó miatt a ló elveszett. 
A ló miatt a lovas elveszett.
A lovas miatt a csata elveszett.
A csata miatt az ország elveszett.
Máskor verd be jól a patkószeget!  
A mindig határozott OV tegnap szkeptikus hangot ütött meg, azt érzi, hogy ő küzd, sokan meg elégedetten hátradűlnek. És ez pártjára nézve könnyen végzetes lehet. Mivel a választás javában tart, választási szlogenjeimmel nem terhelem a médiától amúgy is erősen igénybe vett választó állampolgárokat. Pedig lett volna egy-két választási szlogen-ötletem.  

Pl. Hallgass a Fideszre, szavazz a szívedre, vagy
Vezet a Fidesz. Fizet a Vedesz.
Nyomul a Jobbik. De ki lesz a legjobbik?
Kormányváltók?  Már csak a Wartburgokon.
Jesz? No. Ezt nem így írják.
Nem d,f… SZDSZ. Nem SZDSZ… gesz, desz. azaz kb. fi desz.
Anyukádé enpé. Mi lehet ez az NP? (no pasarán! Nem adja át!) Így legyen.
Mi elmentünk voksolni, és hallgattunk a szívünkre.
A FB-on keresztül mindenkit erre kértünk. Most pedig várjuk, hogy Zorba föl, vagy Zorba le.
Borítékolom az eredményt, de nem nyílik a boríték.
Lábjegyzet. Közöm a Ter 34-hez. Jákob letelepedett a hivviták (egyik kánaánita törzs) környékén. Lánya, Dina bement a városba barátnők után nézni. Ám belebotlott az ottani „fejedelem” fiába, Szichembe. Az pedig beleszeretett a maga közönséges módján és megerőszakolta Dinát. Apja felkereste Jákobot, hogy adja fiához Dinát nőül. Jákob megvárta fiai hazatérését, akik cselhez folyamodtak mondván: Legyen a feltétel a két nép egybeolvadásának, hogy a hivvita férfiak körülmetélkednek. Azok ráálltak előbőrük levágásának, s néhány nap múlva a sebláz legyengítette őket. Na, ekkor ragadott kardot Simon és Lévi. Megtámadták a várost, minden férfit megöltek, a zsákmányt a jószágot s a nőket, lányokat magukhoz vették. Dinát kiszabadították. Jákob nem áldotta őket tetteik miatt, mert félt a szomszédos törzsek bosszújától. A fiúk morogtak: Szabad volt nekik úgy bánni húgunkkal, mint egy kéjnővel?
Közöm. Keresem a helyemet ebben a történetben. Értem én, hogy gonoszságot toroltak meg. A mértékét nem értem. A férfiak vadászvére nyugtalan. Ha nincs üldözendő vad, keresnek. Ez már kisiskolás korban elkezdődik. Két gyerek véresre veri egymást. A tanár kérdésére mit mondanak? „Szidta az anyám!” Aha. A támadások és azok retorziói végigkísérik a történelmet. Dina megbecstelenítése miatt, férfiak tízei vére hullik. Lelövik a trónörököst, húszmillió ember vérét kívánja. Nem folytatom. Aki kardot ragad, kard által hal meg. És ha a húgomról lett volna szó? Van min gondolkozni.
Még ma béküljünk ki. Sehova nem vezet a háborúskodás. Emlékezetem szerint Ferenc pápa egy ezüst érmet adott a hozzá látogató Obamának – mondván: Ezt Önnek szántam. Az ötvös a béke angyalát véste az érembe.       

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr265963032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása