Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.08.08. 07:29 emmausz

Feleim az Úrban: felénk nagy a párásság

Tegnap este K&R hazahozták Tücsit, az esküvőre elvitt kellékeket, tizenvalahány tojást, cukkiniket, néhány üveg lekvárt és ivólevet. Talán nem hagytam ki semmit. Beszélgettünk jól működő és rossz autókról, arról, hogy a Renault Espace hajtókarához tartozó bronzperselyeket 100 000 km-enként cserélni kell, különben nagy bajt okozhatnak. Lám Fr.ékkal is ez történt. Autójuk javítását kezébe vette R. Olyannyira, hogy már eltervezte: motorcsere után személyesen viszi ki Éváékhoz a kocsit, sőt mi több, megvette a Párizsból Bp.-re induló repülőgépre szóló jegyeket. Pontos időzítés kell, mert az elég nonszensz, hogy előbb Párizsból hazarepül, majd elkészül az autó javítása, amit valaki kivisz.   Talán még más valamikről is szó esett. Az Évától kapott cuccokból az alkalmasakat elvitte K., az alkalmatlanokat itt hagyta. Sőt itt hagyta Éváék cuccait is, amelyet nem kívántak amazok a repülőgépre vinni pluszt költséggel.
Levike tegnap szokatlanul bágyadt volt. Remélem, csak a párásság okozza, s némi torokgyulladás, amire délelőtt panaszkodott. Várom telefonhívásukat, mit mondott tegnap este az orvos. (Megígértem nekik, hogy ebben a hónapban szükség szerint leviszem Levit a játszótérre, magunkhoz, stb., hogy Elvira a kicsivel lehessen vagy pihenhessen. Szeptemberben már feleség is itthon lesz.)
Összefoglaló az MTörv 11-hez. A Kánaán tejjel-mézzel folyó ország, „amelynek az Úr, a te Istened viseli gondját. A kellő időben megadom az esőt, – mondja az Úr..., de el ne tévelyedjen szívetek!” „Áldást és átkot ajánlok fel ma nektek: Áldást, ha engedelmeskedtek az Úr törvényeinek, átkot, ha nem.” Közöm. azonnal egy újszövetségi kép villan fel bennem: „Én vagyok a szegletkő, melyet az építők elvetettek.” Ha valaki ráesik erre a kőre, porrá zúzza magát, s ha valakire ez a kő zuhan, azonnal halálát leli. A világ egésze Isten gondviselésének a jeleit mutatja. Aki szereti Istent, és törvényei szerint él, az áldását élvezi. Aki pedig elfordul tőle, az magán érezheti kezének súlyát. Így történik ez az egyénnel, így egész népekkel ... mit népekkel, egész birodalmakkal. Évtizedekkel ezelőtt nem tudtam körbebiciklizni a Szovjetuniót, olyan nagy volt. Ma sem tudnám körbebiciklizni a Szovjetuniót, mert létében semmisült meg. Mindenkinek üzeni A példabeszédek könyve, hogy „az istenfélelem a bölcsesség kezdete, ám a balgák megvetik a bölcsességet és az intést”. (1,7)    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr36587149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása