Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.08.31. 11:58 emmausz

Valami van

A francia kisebb unokáknak énekelt Éva néhány gyerekdalt. Utóbb egy hetet töltenek nálunk Zsuzsáék. Kétszer lejátszom nekik egymás után a dalocskákról készített videót. A kicsi Angéla hibátlan tisztasággal intonálja az azonnal megjegyzett éneket. Ez szerintem figyelemre méltó. Lehet, hogy sok muzsikát kellene neki hallgatnia? Lehet, hogy zenei képességei fejlesztésre érdemesek? Még nem késtek le semmiről.
Nem egy ízben hallottam olyanféle gyerekekről, akik apró korukban készítettek egy kis sámlit, s később asztalosokká lettek. Az életem úgy hozta, hogy adott alkalommal nekem is össze kellett tákolnom egy sámlifélét. Attól azért nem lettem asztalos.
Máskor olyanokról hallottam, akik kicsi korukban otthon berendeztek maguknak egy kis oltárt és „miséztek”. Ezek rendszerint papok lettek. Levi unoka korához képest szépen imádkozik, és nyugodtan viselkedik a templomban a miséken. Egyszer nálunk felkap egy réz-serleget, majd még egyet. Kezét felemelve azt mondja: Ata. Magyarán a papoz utánozza, amint az úrfelmutatást végzi. Néhány héttel később odafordul hozzánk, és a pap mozdulatát utánozva „kivesz” valamit a serlegből és tisztán azt mondja: Krisztus teste.  A dolognak kétféle kimenetele lehetséges, vagy pap lesz, vagy nem.
Egyebekben ő is szépen orientálódik a zenéhez. Szereti a gongot, a gitárt, a szintetizátort, s énekel a maga módján.
Úgy látszik, igaz az a tétel, hogy egy emberen belül többféle tehetség is lakik.  
Összefoglaló az MTörv 34-hez. Búcsúfejezete ez a Második törvénykönyvnek. Immár csakugyan meghal Mózes 120 éves korában csaknem töretlen egészségben. Fogai nem mozognak, szeme tisztán lát. Az Úr felküldi a Nébó hegyére, s ő belátja onnan az Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak ígért földet, ahova ő nem léphet be. Kegyelem volt élete, kegyelem meghallgatott imádságai, kegyelem megőrzött egészsége, s nem utolsósorban kegyelem volt az, hogy egyedül ő beszélhetett az Úrral face to face. Kegyelem lett a halála is. Maga az Úr temette el, senki nem tudta meg azóta se, hogy hol nyugszik. A hatalmát idejekorán Józsuére bízza, aki a néppel együtt 30 napos gyászt tart az emlékére. Közöm. Czeizel Endre szerint az emberi test építőikockái ideális esetben 130-140 évre lennének képesek elhordozni az embert. Ehhez képest mi hamarabb kezdünk hasonlítani a Prédikátor könyvében az öregségről írtakhoz (az ablakon kinézők homályba borulnak [szem], a malmok zaja halkabbá válik [fül], amikor ijedten járnak az úton [szédülés]...) A folyamat általában lassú, hogy felkészítsen a földi elidegenedéshez.
– Lám, milyen kicsi ez a világ!
– Így van, már kezdem is kinőni.             

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr856652153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári Bodó 2014.09.01. 08:27:55

Jó érzés felfedezni az unokáinkban, hogy milyen képességeket örököltek és visznek tovább.
süti beállítások módosítása