Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.10.08. 09:44 emmausz

Az információözön óvatosságra int

A fizikában a szinuszgörbét mutató transzverzális hullámok egymást erősíthetik, ha azonos a hullámhosszuk. Kilengésük (amplitúdójuk) megnőhet. Ám az ellentétes irányú hullámok egymás hatását gyengítik, akár ki is olthatják. Boldog(talan?) XXI. századunkban az információs dzsungelben a ránk ható adatok, hírek, hírmorzsák, szenzációhajhászó álhírek és hamisságok hol erősítik egymást, hol gyengítik vagy éppen teljesen ki is oltják egymást.
Néhány példát sorakoztatok ide minden rendszer nélkül:
Dr. Horváth István koleszterin antitest oltássorozata rendbe rakja a keringési zűröket.
Horváth István kuruzsló, akinek a széruma szívpanaszokat okoz.
Vörös hús minden négylábú: a marha, a disznó, a juh, a kecske, a nyúl, és még a vadon élő fácán s még néhány madár.
A vörös húsok közül ki kell venni a nyulat, a borjút, a malacot.
Mert fehér hús minden szárnyas, kivéve a vadon élőket.
A vörös hús megrövidíti az emberek élethosszát.
A vörös hús teljesen egészséges és fogyasztása mindenkinek és mindig ajánlott, élettani hatása sokkal jobb, mint a fehérhúsé.
A menekülteket be kell fogadni, mert mind rászorulnak erre elesettségük okán.
A menekültek heterogén tömeg, így körültekintően kell eljárni, hogy befogadjuk-e őket vagy nem.
A magas koleszterinszint kikészíti a keringési rendszert, ezért le kell nyomni.
A koleszterinszintnek nincs hatása a keringésre, viszont az ellene szedett „gyógyszer” igen káros.  
Az embernek legalkalmasabb étrend a paleo-ketogén. Zsír, hús, velő, máj, kevés víz, kevés CH.
Az ember jól teszi, ha mindenből keveset eszik. Mi a vegyes táplálkozásra vagyunk kitalálva.
Az ember emésztési rendszere tipikusan a növényevőé. Markunk gyümölcs szakításra alakult.
Az ember emésztési rendszere csaknem azonos a kutyáéval. Kifejezetten ragadozó bélrendszer.
Bach azért nehézkes, mert nem lehet dallamait elfütyülni.
Bach azért olyan fülbemászó, mert könnyű a dallamait énekelni. (Egyiket Yehudi Menuhin, másikat Claude Debussy fogalmazta meg.)
Benne van a Bibliában, hogy nincs Isten.
Benne van a Bibliában, hogy a balga mondja: Nincs isten.
Mondjam még?
Nem mondom. Mindenkinek vannak hasonló megtapasztalásai.
Mire intenek ezek?
Óvatosságra.  
Hitelesnek látszó szaktekintélyek is mondanak olykor blődli dolgokat. Nem biztos, hogy jót tesz egészségünknek a minket ide-oda rángatni akaró hírözönre való hagyatkozás.
71. zsoltár. AZ ÖREGEDŐ EMBER IMÁJA Uram, hozzád menekülök, ne hagyj soha szégyent vallanom! Igazságodban ments meg, szabadíts meg! Fordítsd felém füled és siess segítségemre! Légy megmentő sziklám, erős váram! Valóban te vagy sziklám és váram. Istenem, ments meg engem a gonoszok kezétől, a bűnösök és hatalmaskodók öklétől! Mert te vagy, Istenem, bizodalmam, Uram, te vagy reményem ifjúságom óta. Anyám méhétől fogva veled tartottam, anyám ölétől kezdve te voltál osztályrészem, mindig tebenned bizakodtam. Csodálat tárgya lettem sokak szemében, hisz hatalmas gyámolom te vagy. Szám tele volt dicséreteddel, egész nap tele dicsőítéseddel. Öregkoromban se taszíts el magadtól, akkor se hagyj el, ha erőm elfogy! Ellenségeim úgyis megszólnak, szemmel tartanak, ellenem beszélnek. Azt mondják: „Elhagyta az Úr, űzzétek, fogjátok el, hisz senki sincs már, aki pártját fogná!” Istenem, ne maradj távol tőlem, Uram, siess segítségemre! Valljanak szégyent, kik vesztemre törnek, és pusztuljanak el! Akik bajt hoznak rám, azokat érje szégyen és gyalázat! Én azonban mindig reménykedem, és mindennap gyarapítom dicséreted. Szám hirdeti igazságosságodat, naphosszat segítségedet. Eljövök az Úr erejében, és csak a te tetteidet dicsőítem. Istenem, te tanítottál ifjúkorom óta, még ma is csodáidról emlékezem. De öregkoromra, aggságomban se hagyj el, Istenem! Hadd hirdessem e nemzedéknek karodat, és minden utódomnak hatalmadat, és igazságosságodat, Istenem, amely fölér az égig! Nagy dolgokat vittél véghez; ki olyan, mint te, Istenem? Sok kemény terhet raktál rám, de újra életet adsz, és kiemelsz a földnek mélyéből. Állítsd helyre híremet és engedd, hogy újra megvigasztalódjam. S hűségedet, Uram, zeneszóval magasztalom, Izrael Szentje, hárfán játszom neked. Ajkam örül, amikor neked énekelek, s lelkem ujjong, mert megváltottad. Naphosszat áldja nyelvem igazságosságodat, mert szégyen érte s gyalázat azokat, akik vesztemet akarták! Közöm. Szokásomtól eltérően a hosszú zsoltárt nem rövidítettem meg. Oka: Én is javában öregedő vagyok. Érdekelt, hogy imádkozott az öregedő. Ószövetségi lévén ószöv.-i módon. Ettől eltekintve vannak közös dolgaink. Én is szoktam mondani: ne hagyj soha szégyent vallanom! Segítségét is kérem: siess segítségemre! Anyagaimban gyakran szólok arról, aki van. Szám hirdeti igazságosságodat... Hadd hirdessem e nemzedéknek karodat, és minden utódomnak hatalmadat, és igazságosságodat ... lelkem megváltottad: áldja nyelvem igazságosságodat. Ezeknek mögé tudok állni, s meg is teszem.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr527949034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2015.10.09. 09:03:48

Kezeljük óvatosan, igen ám, csakhogy melyik állítást higgyük el? Hiszen nem értünk hozzá, nem vagyunk orvosok, kutatóorvosok, sem pedig biokémikusok vagy egyebek, tőlünk mondhatja az egyik, hogy pl. a koleszterinszint meghatározó a keringésre, a másik meg, hogy ne is figyeljünk rá.

emmausz 2015.10.09. 09:34:31

Igen. Erről írok. Még azt is nehéz eldönteni, hogy melyik ember állítása hiteles, nemhogy állításuk objektív igazságát nyomon követhetnénk.
süti beállítások módosítása