Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.04.03. 10:12 emmausz

45

Virágom, virágom, a tollam végét rágom, hogyan lehet, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben nem hozam virágot a házassági évfordulónkra.
Az első, hogy nem gondoltam rá.
A második, hogy vendégeket vártunk, s figyelmünk feléjük fordult.
 Aztán Te készítettél művirágot, kaptál igazi virágzó magyalt a vendégektől...
És az igazat megvallva – bár április 2.-án esküdtünk életfogytos hűséget –, az az április másodika akkoron húsvétvasárnap volt. Idén pedig csak hét múlva lesz húsvét. Az az ünnep és ez az ünnep akkor egybeesett, most meg nem. (Majd húsvétvasárnap visszautalok arra, hogy már megünnepeltük április 2-án.)
Virág ide, virág oda, megemlékeztünk az alkalomról pezsgővel (ld. még borvirág címszó), s némi töménnyel.  
S ha kinézünk az ablakon, ha megállunk a balkonon, virágerdő fogad. Majd mutatom.
S ha ez nem volna elég:
Gyorgyovichné aranyvirág,
ide a legjobbik borát,   
vén legyen, mint a nagyapám,
s tüzes, mint ifjú babám.
(Most aztán teljes a képzavar, mert babám és az aranyvirág azonosak.)
Legjobb, ha abbahagyom, 45 gyertyával emlékszem az évfordulóra.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' A szám stimmel, de a gyertyákból csak a kanócuk maradt. (A PC tréfája:) 
***
Találós kérdés:
#
Mi ez?
VH

azaz
vashtag hashtag
Ízelítő a Lukács 11. f.-ből. 2. rész.
Jézus anyjának dicsérete
... egy asszony: „Boldog a méh, amely kihordott, és az emlő, amelyet szoptál!” Jézus: „Hát még azok milyen boldogok, akik hallgatják az Isten szavát, és meg is tartják!”
Jónás próféta jele
Jézus„Ez gonosz nemzedék. ... Dél királynője ...eljött a föld széléről, hogy meghallgassa Salamon bölcsességét, s itt nagyobb van Salamonnál... itt nagyobb van Jónásnál... A test világa a szem. Ha szemed ép, tested világos. De ha a szemed rossz, tested sötét. Vigyázz hát, nehogy a sötétség legyen benned a világosság. 

Jaj nektek, farizeusok!
...
egy farizeus meghívta lakomára. Jézus ... nem mosta meg a kezét... s ezt mondta: „Ti farizeusok, a pohár és a tál külsejét tisztogatjátok, de belül tele vagytok kapzsisággal és gonoszsággal... jaj nektek, mert tizedet adtok a mentából, rutából és az összes kerti veteményből, de semmibe veszitek az igazságot és az Isten szeretetét. Szeretitek a főhelyeket a zsinagógában és a köszöntéseket a piacon. Egy farizeus: „Mester, ha ilyeneket mondasz, minket is gyalázol.” Jézus: „Jaj nektek, törvénytudók, mert az emberekre elviselhetetlenül nehéz terheket raktok, de magatok egy ujjal sem mozdítjátok a terhet. Jaj nektek, mert ...atyáitok megölték a prófétákat. ...E nemzedéknek számot kell majd adnia minden próféta véréről, Ábel vérétől egészen az oltár és a templom között megölt Zakariás véréig. ...Elvettétek a tudás kulcsát, magatok nem mentek be, akik meg bemennének, azokat akadályozzátok.” Közöm. – A legfontosabb venni az adást és lépni (élni) aszerint. – Nagyobb Salamonnál, Jónásnál Jézus. Üzeni: világosságban járjunk. – Aki vizet prédikál és bort iszik, kizsákmányol, nem riad el a gyilkosságtól, nincsen abban élet. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5712397197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása