Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.09.14. 06:07 emmausz

Crucifixus etiam pro nobis

A FB olyan nekem, mint a kishercegnek a tűzhányó krátere, amelyet ki kell takarítania, és olyan, mint a virágai, amelyeket meg kell locsolni. Egyelőre nem keresem, hogy mennyi értelme van. Sok kócos, ellenséges, meg barátságos tartalom mutatkozik a kiber-térben. Azt hiszem, elég módjával szörfözni itt, és még azelőtt abbahagyni, mielőtt rendetlen kötődéshez vezetne. Meglehetős rendszerességgel ápolom a virtuális kapcsolataimat. Megnyilvánulásaimban törekszem az eleganciára, a humorra, az empátiára is, de anélkül, hogy feladnám azokat az értékeket, amelyek életem alapjait képezik. Megjegyzem, hogy nagyon sok bunkósággal is találkozom, amelyek nem segítenek élni sem engem, sem mást. Ezek elől próbálok kitérni, ha nem lehet, humorral elütni élüket.
Ma a szent kereszt felmagasztalásának az ünnepe van.
Jézus Nikodémusnak kifejti: „Ahogy Mózes fölemelte a kígyót a pusztában, úgy fogják fölemelni az Emberfiát is, hogy aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örökké éljen. Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött fiát adta oda érte…” Nagy titok ez – írja Szent Pál, amely azoknak,  akik elvesznek, balgaság ugyan, de nekünk, akik üdvözülünk, Isten ereje… A zsidók csodajeleket kívánnak, a görögök bölcsességet követelnek, mi azonban a megfeszített Krisztust hirdetjük. Ő a zsidóknak ugyan botrány, a pogányoknak meg balgaság, a meghívottaknak azonban, akár zsidók, akár görögök: Krisztus Isten ereje és Isten bölcsessége.” (in: 1Kor 1 fej.) Érdemes ezeken a szavakon eltűnődni csendben.
***
Laci atya gondolata mára: „Vannak keresztények, akik el nem viselhetik egymást. Mások szeretetből elviselik és vannak, akik Krisztust követve, elszenvedik egymást szeretettel. Ők nem mondtak le a másikról, hanem akkor is közösséget vállalnak vele, ha semmi jele nincs a megváltozásuknak!”

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5814239431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása