Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.12.13. 10:41 emmausz

Szeretve vagyunk (advent fele letelt)

Advent van.
Adventi elcsendesülésre van szüksége mindenkinek. Nekem is. De mégse sikerül maradéktalanul hangfogóval élni. Strasbourgban motoz a félelem, itthon rosszabb formáját mutatja az ellenzék. Én meg nézem, és elképedek. Miért van az, hogy emberek lemennek kutyába kétes értékű érdekeik mentén?
Egyik vonulat szerint adva a felhergelt, és szektás fertőzésekkel is tüzelt merénylők, akik végrehajtanak. Hátterükben a közvetítők, akik jó pénzért felhergelik a médium szerepre alkalmas banditákat. A háttérben pedig arctalanul sunnyog a gonosz, aki nagyon céltudatosan pénzel mindenféle romboló erőt. Így akarván extraprofitot bezsebelni.
Egy másik vonulat szerint a társadalom csoportjai között kell állandósítani a széthúzást, bármilyen eszközzel, hogy egy rejtőzködő pénzmágnás réteg burkolt világfelforgató tevékenységének hangot adjanak. A bármilyen eszköz azt jelenti, hogy a (rejtett) cél szentesíti az eszközt. Ám ez hazugság. A cél nem szentesít semmit. A gerjesztett anarchia zsákutca. Csak népirtásra jó.
Advent van.
Arcunkat nem az árnyék felé kellene fordítani, hanem a nap felé, mint ahogyan erre figyelmeztetett Prohászka 1925-ben.
Vagy ahogy Varga L. püspök (e hónap 4-én már idézett) szavai szólnak: „Minél gyakrabban találunk időt, helyet, csendet, hogy bevonódhassunk a Szentháromság jelenlétébe, annál nagyobb lesz a bizonyosságunk, hogy szeretve vagyunk, és ekkor mindig »ragyogunk«!” 
Ami pedig a tegnapi parlamenti őrületet illeti, maradjunk OV értékelésénél: A történtek értékelését bízzuk a történészekre.
Spongyát rá.
***
A Tizenhárom fodor van a szoknyámon k. népdal dallamára)
Harmincezer fotó van a könyvtárban
azt gondoltam, nagyíttatok nehányat
de már látom, semmi se lesz belőle
néhány jó kép eltűnt – talán örökre.

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr10014476642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása