Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • emmausz: Igen. (2020.02.03. 14:08) Reggelek Bakonybélben
 • Tiborné Kaposi: Igen, köszönöm itt is, hogy láthattam a képet. A fehér kanapé fölött nagyon jól mutat:))) (2020.01.24. 14:33) Műtők - műtermek
 • gond/ol/a: @gond/ol/a: ja, máris eszembe jutott, Váli Dezső!! (?) (2020.01.20. 12:38) Halál komolyan mondom
 • emmausz: Soraid segítenek megbirkózni naponta egy-egy témával. köszönöm reflexiódat és az Ég áldását kíváno... (2020.01.17. 14:43) Empátia
 • emmausz: Figyelmességét köszönöm. *** Ennél hosszabb könyvet még nem olvastam én sem. Mindenesetre leköt, m... (2020.01.12. 07:07) Mit üzen az Üzenet?

Utolsó kommentek

 • emmausz: Igen. (2020.02.03. 14:08) Reggelek Bakonybélben
 • exbikfic: @emmausz: Értem. Akkor hát mégsem praktikus. :) De ez is szép. (2020.02.03. 13:42) Reggelek Bakonybélben
 • emmausz: Az az esti himnusz dallama. A reggelié s,d ms mr fm s,d ms mr fm sl sf fs fm rmf s mr rd (2020.02.02. 15:58) Reggelek Bakonybélben
 • exbikfic: Én ezt ismerem: l'l'l' dl' dr m mmm sf mr d mmm rr dm r drm mr dt l' (2020.02.02. 15:10) Reggelek Bakonybélben
 • emmausz: Lehetséges, lehetővé teszi a szöveg. Egyébként mindkettőnek van egyedi dallama. Arra jöttem rá, hogy József Attila Altatója ugyanebben a ritmusban készült. Azt hiszem, Sebő F. volt, aki megzenésítet... (2020.02.01. 17:57) Reggelek Bakonybélben
 • Utolsó 20

2020.02.06. 04:13 emmausz

Bud Spencertől Chuck Norrisig

Komolyzene és könnyű zene él egymás mellett. Szerencsés esetben nem fojtogatják egymást, hanem találkoznak, máskor meg elválnak útjaik. Mindkét zenefélét szeretem, ha az jó. Ugyanígy szeretem a komoly szövegeket is és a könnyed szövegeket is. Szerencsés esetben a sokszínűséget szolgálják, és feltételezik egymást, mint a fény és az árnyék.
Komoly szöveggel indítok. Bud Spencer nyilatkozza:
Istent nehéz szavakkal megfogalmazni. Tudom, hogy létezik, s szeretném tudni, hogy milyen lesz a közelében élni a lelkemnek… katolikus vagyok, és ez adja meg nekem a bizonyosságot, hogy valami történik velünk a halálunk után. Most 85 vagyok., …az idő gyilkosan rohan.  Én egy röpke pillanat alatt megöregedtem, és észre sem vettem. Igazából nem is öregedtem meg, inkább csak hajdani más korból való vagyok… Ha félsz a haláltól, csak neked lesz rosszabb. Én azt mondom, hogy rá se ránts, mert úgysem fogod megúszni. Én kíváncsi vagyok, hogy mi történik a halál után. Nagyon érdekel, hogy mi van a túloldalon. Biztos vagyok benne, hogy egy újabb kaland következik.
És most könnyű szövegekre váltok, abszurdok-ra.
 Olvasom: Mi van akkor, ha felbérelek két magánnyomozót, hogy kövessék egymást.
***
Sándor György: Egyenlő pálya, egyenlő esélyek. Mi van, fiacskám, neked három lábad van?
***
Apám legénykorában bevonult a folyamőrséghez. A tisztje szobája mögötti zsákszobát kapta hálóhelyül. A tiszt viszont megtiltotta neki, hogy keresztülmenjen az ő szobáján. Apámnak meg nem voltak szárnyai. Valahogy mégis megoldhatta. Nemde?
***
Két ember megy a sivatagban. A hátsó meg elöl… De hát… Hacsaknem… hacsaknem egymásnak háttal vonulnak. Aki előrefelé lép, az a mögötte lévőhöz képest hátsó… És mégis elöl megy. A másik követi hátrafelé közlekedve. Hú, ez meredek.
***
Karinthy álmodta: Álmomban két macska voltam, és játszottam egymással.
Karinthy fia, Ferenc (Cini) gondolta a csupán egy pártra való szavazási lehetőség idején egy voksolás alkalmával: Na, és hogy állunk (Mármint a Hazafias Népfront)? (Ugye, hogy milyen abszurd volt a szoc. rendszer?)
***
Ahol a sereg kezdődik, az ész véget ér, vallottuk 1970-ben sorkatonaként. Avagy mit kell tenni, ha kapom a parancsot: Fél tagnak OSZOLJ! Ehhez tudni illik, hogy a seregben egy tag az két katona. Fél tag legfeljebb akkor tud oszolni, ha aknára lép.
***
Weöres Sándor egysorosa: Csukott kulcs. Ez csaknem abszurd. Avagy mivel nyitom ki az autót, ha az indítókulcsot elfeledtem kihúzni érkezéskor, és rázártam az ajtót a bennmaradt kulcsra?
***
Az egyetlenegy, az semmi, mert ha egyetlen, azaz egy nélküli az egy, akkor nem marad semmi.
***
A Chuck Norris-viccek mind abszurdok, csakúgy, mint filmbeli teljesítményei. A talán legújabb abszurdja:
Chuck Norris elkapta a koronavírust...és megfertőzte!
***
Van még sok ilyen.
Majd holnap nem folytatom.   


 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6815461130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.