Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • emmausz: Igen. (2020.02.03. 14:08) Reggelek Bakonybélben
 • Tiborné Kaposi: Igen, köszönöm itt is, hogy láthattam a képet. A fehér kanapé fölött nagyon jól mutat:))) (2020.01.24. 14:33) Műtők - műtermek
 • gond/ol/a: @gond/ol/a: ja, máris eszembe jutott, Váli Dezső!! (?) (2020.01.20. 12:38) Halál komolyan mondom
 • emmausz: Soraid segítenek megbirkózni naponta egy-egy témával. köszönöm reflexiódat és az Ég áldását kíváno... (2020.01.17. 14:43) Empátia
 • emmausz: Figyelmességét köszönöm. *** Ennél hosszabb könyvet még nem olvastam én sem. Mindenesetre leköt, m... (2020.01.12. 07:07) Mit üzen az Üzenet?

Utolsó kommentek

 • emmausz: Igen. (2020.02.03. 14:08) Reggelek Bakonybélben
 • exbikfic: @emmausz: Értem. Akkor hát mégsem praktikus. :) De ez is szép. (2020.02.03. 13:42) Reggelek Bakonybélben
 • emmausz: Az az esti himnusz dallama. A reggelié s,d ms mr fm s,d ms mr fm sl sf fs fm rmf s mr rd (2020.02.02. 15:58) Reggelek Bakonybélben
 • exbikfic: Én ezt ismerem: l'l'l' dl' dr m mmm sf mr d mmm rr dm r drm mr dt l' (2020.02.02. 15:10) Reggelek Bakonybélben
 • emmausz: Lehetséges, lehetővé teszi a szöveg. Egyébként mindkettőnek van egyedi dallama. Arra jöttem rá, hogy József Attila Altatója ugyanebben a ritmusban készült. Azt hiszem, Sebő F. volt, aki megzenésítet... (2020.02.01. 17:57) Reggelek Bakonybélben
 • Utolsó 20

2020.02.07. 05:19 emmausz

Kontrasztok között

Frontok váltják egymást.
Feszültségek vesznek körül, ha úgy tetszik forradalmi a hangulat. A tévében békésen vitatkozók politikai műsora, Balázs Géza Indiát járja, Péter kórházban, Emil otthon - súlyos betegek. Amikor meglátogattuk, kortárs barátai, két tábort alkottunk: Súlyos, halálos betegek és halálosan egészségeseknek látszók.
Ha ez még nem volna elég, felheccelt migránsok szállták meg a déli határt Kelebiánál. Velük farkasszemet néznek a határra vezényelt rendőrök.
Folyik a huzavona, az alkudozás.
- Adj, király, katonát!
- Nem adok.
- Akkor szakítok!
- Szakíts, ha bírsz!
Köztük a határkerítés, a szakításra ingerlő. A támadók látszólag vagy ténylegesen sátorba vonultak aludni, az őrség pedig – ha egymást leváltva is – a szükséges létszámban őrködik.
Folyik hát a taktikázás.
Látszólag itt támadnak, de nagyon hosszú a határszakasz. Az egész hosszában történhet csoportos invázió. Egyelőre tán farkasszemet néznek védők és támadók. A tévériporterek is lesben állnak, hogy le ne maradjanak semmiről.
Megoldás?
Többünk javaslata: az ima. (Az ellent kösse meg kezed, népünket hogy ne rontsa meg.)
Nyugat pedig ez ügyben mintha meghasonlott volna. Nem küld buszokat a migránsoknak, hogy átvonuljanak szervezetten nyugati célpontjuk felé. A magyarokat se támogatja, hogy legyenek képesek ellenállni a betolakodóknak.  
Hatalmas kontrasztok között éljük meg napjainkat:
- Immanens és transzcendens, ideig tartó élet a földön való átsuhanásunk, és örök élet.
- Generációk életkülönbségei: távozók és az életük felfelé ívelésének részesei. (Hét végén hármas családi évfordulót ünneplünk.)
- Határnál villongás. Nemzeti határok védői, és a betörés legalizálását jogtalanul követelők.
- Harcos fiatal követelők, és békésen alvó gyermekek, akiket ez alkalommal előre tolt helyőrségnek magukkal hoztak.
- Az EU-ba lépés előtt álló Szerbia, akinek volna dolga a betolakodókkal szemben, és az őket támogató Mo., amelyik kitartóan akadályozza a tömegek nyomulását.
- Törvényességet követelő határőrség és a jogot semmibe vevő felpiszkált tömeg.
- Felbujtók a háttérben, és a titkosszolgálat munkatársai szintúgy.
- Támadás! – folyik már mióta ellenünk. - Imához!!! – javasolom rendületlenül.
Még eszembe jut Bródy szövege: Virágok közt veled lenni, de szép volna, kedvesem...   
Lehet, hogy nem is kell folytatnom.
Orrom előtt meg változatlanul Pio atya biztatása kinyomtatva: Járj az Úr útján egyszerűen, és ne gyötörd a lelkedet.
És egy másik kép felirattal: Jézusom, bízom benned!

Egy harmadik pedig 56-ra emlékeztet: F. Starowieyski grafikája: Síró galamb.
  PS.: Helyreigazítás. A reggeli híradó közleménye arról tudósít, hogy a szerb hatóságok eltávolították a több száz fős illegális migráns csoportot a magyar határról. Hála Istennek és a szomszédoknak is.                 
PS.2. Emil barátom éjjel elhunyt. Isten nyugosztalja!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7115462912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.