Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.02.07. 05:19 emmausz

Kontrasztok között

Frontok váltják egymást.
Feszültségek vesznek körül, ha úgy tetszik forradalmi a hangulat. A tévében békésen vitatkozók politikai műsora, Balázs Géza Indiát járja, Péter kórházban, Emil otthon - súlyos betegek. Amikor meglátogattuk, kortárs barátai, két tábort alkottunk: Súlyos, halálos betegek és halálosan egészségeseknek látszók.
Ha ez még nem volna elég, felheccelt migránsok szállták meg a déli határt Kelebiánál. Velük farkasszemet néznek a határra vezényelt rendőrök.
Folyik a huzavona, az alkudozás.
- Adj, király, katonát!
- Nem adok.
- Akkor szakítok!
- Szakíts, ha bírsz!
Köztük a határkerítés, a szakításra ingerlő. A támadók látszólag vagy ténylegesen sátorba vonultak aludni, az őrség pedig – ha egymást leváltva is – a szükséges létszámban őrködik.
Folyik hát a taktikázás.
Látszólag itt támadnak, de nagyon hosszú a határszakasz. Az egész hosszában történhet csoportos invázió. Egyelőre tán farkasszemet néznek védők és támadók. A tévériporterek is lesben állnak, hogy le ne maradjanak semmiről.
Megoldás?
Többünk javaslata: az ima. (Az ellent kösse meg kezed, népünket hogy ne rontsa meg.)
Nyugat pedig ez ügyben mintha meghasonlott volna. Nem küld buszokat a migránsoknak, hogy átvonuljanak szervezetten nyugati célpontjuk felé. A magyarokat se támogatja, hogy legyenek képesek ellenállni a betolakodóknak.  
Hatalmas kontrasztok között éljük meg napjainkat:
- Immanens és transzcendens, ideig tartó élet a földön való átsuhanásunk, és örök élet.
- Generációk életkülönbségei: távozók és az életük felfelé ívelésének részesei. (Hét végén hármas családi évfordulót ünneplünk.)
- Határnál villongás. Nemzeti határok védői, és a betörés legalizálását jogtalanul követelők.
- Harcos fiatal követelők, és békésen alvó gyermekek, akiket ez alkalommal előre tolt helyőrségnek magukkal hoztak.
- Az EU-ba lépés előtt álló Szerbia, akinek volna dolga a betolakodókkal szemben, és az őket támogató Mo., amelyik kitartóan akadályozza a tömegek nyomulását.
- Törvényességet követelő határőrség és a jogot semmibe vevő felpiszkált tömeg.
- Felbujtók a háttérben, és a titkosszolgálat munkatársai szintúgy.
- Támadás! – folyik már mióta ellenünk. - Imához!!! – javasolom rendületlenül.
Még eszembe jut Bródy szövege: Virágok közt veled lenni, de szép volna, kedvesem...   
Lehet, hogy nem is kell folytatnom.
Orrom előtt meg változatlanul Pio atya biztatása kinyomtatva: Járj az Úr útján egyszerűen, és ne gyötörd a lelkedet.
És egy másik kép felirattal: Jézusom, bízom benned!

Egy harmadik pedig 56-ra emlékeztet: F. Starowieyski grafikája: Síró galamb.
  PS.: Helyreigazítás. A reggeli híradó közleménye arról tudósít, hogy a szerb hatóságok eltávolították a több száz fős illegális migráns csoportot a magyar határról. Hála Istennek és a szomszédoknak is.                 
PS.2. Emil barátom éjjel elhunyt. Isten nyugosztalja!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3615462912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása