Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.04.07. 05:39 emmausz

Nagyhéten

 A nagyhét próbálja követni Jézus szenvedésének utolsó hetét. Nagyhétfő eseményeiről nem sokat tudunk. Jellegzi az útmenti fügefa megátkozása. Mit szimbolizál ez? Talán azt, hogy egy korszaknak vége van, és egy új kezdődik.
Most megint inkább egy részletet idézek meg a nagycsütörtök éjjeli történésekből, melyek Jézussal estek meg Emmerick Katalin szerint:
„Jézus visszatért a barlangba, kiterjesztett karokkal imádkozott mennyei Atyjához.  Most egy újabb küzdelem ment végbe lelkében, mely háromnegyed óra hosszat tartott. Angyalok léptek hozzá és képek hosszú sorozatában bemutatták neki az elégtételi szenvedés feladatát és terjedelmét. Megmutatták az embernek, mint Isten képmásának egész dicsőségét a bűnbeesés előtt, és egész eltorzulását és süllyedtségét a bűnbeesés után. Megmutatták minden… bűnből fakadó büntető szenvedés lényegét és jelentését. Megmutatták, a testi és lelki szenvedést, és a szenvedést, mellyel az emberiség bűntartozásáért az egyetlen ártatlan ember, Isten Fia bűnhődik szeretetből minden ember bűneit és büntetését kiküzdve a győzelmet a szenvedés és halál felett. Nincs nyelv, amely ki tudná mondani, milyen rémületet és fájdalmakat érzett Jézus,… Mert megismerete …a kínzóeszközök értelmét és jelentését is. Nemcsak a kínzóeszközök okozta kín borzasztotta, hanem azok dühe is, akik kieszelték, azok gonoszsága és kegyetlensége, akik valaha is használták e kínzóeszközöket, és azoknak a türelmetlensége, akiket valaha megérdemelten vagy meg nem érdemelten kínoztak velük; mert ő viselte és érezte az egész világ bűneit. Mind e kínzásokat és gyötrelmeket megismerte valami belső szemléletben, oly nagy borzadállyal, hogy véres veríték ütött ki rajta.
***
A karantén tovább folytatódik. VD-nél olvasom:
Elbizonytalanodtam. Mondja megint a rádió, hogy nagyon ne menjünk kirándulni (se).”

Elbizonytalanodása jogos.
Hogy lehet karanténban maradni, ha mindaz, akinek kedve szottyan ilyenre,
kirándul egyet,
biciklizik egyet,
tudom is én, mint csinál egyet.
Ez olyan, mint a záróvonalon való áthajtás.
Olyan, mint a fénysorompó tilosa ellenére átmenni brahiból.
És ha jön egy autó szemből?
És ha jön a vonat?
És ha jön egy rendőr?
És ha jön a fertőző vírus? 

 

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6915596400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása