Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.04.14. 22:42 emmausz

Ideje van a nyitásnak

A böjtös időszak lefojtottságát húsvét után a feltörő örömnek kellene felváltania, belengenie. Nem ez történik, legalábbis karakteresen nem. Folytatódik a harc a vírus ellen, folytatódik a harc a politikában, s nem akar vége lenni.
Elhatároztam, hogy a felszabadultság jegyében naponta meg fogok osztani valamilyen zenét, amely értékes, embernek való, amely vidámítja kedélyünket, és kifejezi azt, aminek az ideje itt volna. Talán a szeretet fogalma tükrözi leginkább, hogy mire gondolok. A nyitás a másik emberre – hívőknek nyitás az Istenre is.
A nyitásnak ma számos lehetősége van.
Akinek okos telefonja van, annak nem kell elmagyarázni, hogy mit jelenthet egy jó ízű videóbeszélgetés.
De a messenger is alkalmas a kapcsolatfelvételre, az emailen, az sms-en kívül és persze a twitter is jó valamire.
Éljen vele mindenki, aki hajlandó pozitív elmozdulásra. Alkalmasak lehetnek az elismerő szavak, a jó kívánságok, az empatikus megjegyzések, és alkalmas lehet a jó zenével való előrukkolás is.
A mozgáskorlátozás miatti programok lám, sokféleképpen bővíthetők az emberi miliőnket célozva. Magam csak vonalas telefonon vagyok utolérhető, de a napi sűrűségű poszttal való jelentkezésem nyitott könyvvé teszi életemet. Telefon nélkül is képben lehet, aki belenéz írásaimba.
Apropó írás.
Bújom a könyveket, mások írásait, s el-elgondolkozom az élet értelmén, célosságán, a jelen mind teljesebb megragadásának a lehetőségén.
Visszatérve a zenére, elsőként G. F. Händel Messiásából az Alleluját pakoltam fel oldalamra, mégpedig koreai diákok előadásában. Megelégedéssel töltött el a zene hangjai mellett látni lelkesültségüket, amivel próbálták megragadni a zseniális betétszám lényegét, lelkét.
Jó kikapcsolódást, jó zenehallgatást, a hangulatba való bekapcsolódást.    
***
Szómágia:
- A Gellérthegy az a hely, a-hol ló-kő található. Nem is egy.
- A Várban meg a Korvin Mátyás címere kőből kifaragva – Hollókő.
- Rögeszme. Egy őrült kanasztajátékosé: Picc a dilly.
- Erdő anagrammák: erdő, redő, dőre, erőd

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3915613692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása