Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.05.17. 03:50 emmausz

Profi és laikus

A régi anekdota szerint a sétáló úr felkiált az ácsnak, hogy nem jól szögeli a léceket egymáshoz. Az ács mérges lesz és lekiált: - Ért is maga hozzá, maga laikus!
Az úr visszakiált: - Mi az, hogy laikus?
Az ács újra: - A laikus azt jelenti, hogy hülye.
Hajnalban lefotóztam az északi oldal virágait, mert olyan szépen alakultak a fény-árnyék viszonyok. Raknám a soros albumba, de csak foltok jelennek meg a kép helyett. Addig gyötröm a kamerát, amíg ki nem írja, hogy olvasási hiba. Megkerestem hát a rendkívül nagy tudású fényképezőgép könyvecskéjét, mely szaknyelven írt 130 oldalas kötet. Ha melléveszem, hogy az én gépismeretem bőven elférne egy lapon, akkor nem vitás, hogy ez ügyben laikus vagyok. Viszont mindjárt a 98. oldalon megtaláltam az olvasási hiba szócikket.
3 okot sorol.
Formatálni kell a külső memóriakártyát vagy
kontakt-hiba, vagy
a gépben a hiba, de akkor szakműhely.
Szerencsémre megtaláltam a régi kártyát.
Azt visszatéve fotóztam, majd sikerrel beolvastattam az albumomba az elkészült fotót, s megállapítottam, hogy hála Istennek, nem a gép mondott csütörtököt szombaton délelőtt.
Így semmi akadálya, hogy továbbra is készítsek az erkélyünkről képeket a fű növéséről. 

***
Arisztid megáll a kirakat előtt, és megakad a szeme egy táblán:
„Amit nem lát a kirakatban, megtalálja a boltban!"
Bemegy és megkérdezi:
- Tessék mondani, a Tasziló itt van?
- Már miért lenne itt?
- Meeet a kiakatban nem látom!
***
Zene. A skót dudások zenéjére hajaz egy P. McCartney-szerzemény, amely lassú, és amelyben megtalálom a méltóságot. Előadja a Wings együttes.
https://www.youtube.com/watch?v=EH7I-WV0LZA

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3915702460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása