Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.08.01. 13:54 emmausz

Szertartás

Amikor megveszem a FülesBagoly új számát, nekifogok megfejteni a címlap kínálta rövidebb rejtvényt. Ehhez jó golyóstoll kell, mert fényes a papír. Aztán megkeresem a vicceket a lapban. Hátha van közöttük elfogadható. A végére lapozva ellenőrzöm, hogy a rejtvényszigetek szabályosan a bal felső második sorban kezdődnek-e. Ha nem, jelölöm az eltérést, hogy legalább azzal ne kelljen bajlódnom.
Mostanában már az általam legkedveltebb rejtvényekkel kezdem a fejtést. A legjobb az anagramma és a rejtvénysziget. Szeretem az ikerfeladványt és a szerkessze újra jellegűt. A kockavadászatot gyorsabban lehet fejteni, mint a többit. A keretjátékot is kedvelem. A többit csak megfejtem, amikor az ínyencségekből kifogyok.
A mostani szám eléggé humortalan humorokkal ostromolja az érdeklődőket.
Kettővel illusztrálom.
Az egyik.
- Tíz deka szalámit vettem, s maga két véget adott hozzá.
- Ez tévedés! Csak az egyik a vége.
- Hát ez?
- Ez az eleje.
A másik:     
A rendőr egy részeget csuk a börtönbe. Reggel jelenti az ügyeletesnek az esetet.
- Jelentem, bekísértem Nagy Pétert, mert részegen garázdálkodott.
- És most hol van?
 - Nagyon szidta a rendőrsége, ezért kidobtam.
Képzelhető, hogy milyen jók a többi viccek, amiket nem másolok ide.
***
É. mondja, hogy van egy fölösleges Picasa autójuk. Egy hibája van, hogy néha nem indul. Kell-e? – kérdezik.
Kell, mondanám, de meg kell várnom a szívgyógyász véleményét. Enged-e jövőre vezetni.
Ha enged, kimehetek érte.
Ha nem indul a kocsi, akkor náluk maradok.
Értették a viccet.
***
Zene
Olyan meleg van. Ide talán a Volt egyszer egy Vadnyugat hőséget és kínt megjelenítő zenéje ildomos.  Persze mit panaszkodok én a 32 fokos melegben, amikor Párizsban 42 fok van, Bagdadban pedig 53. Hogy lehet azt kibírni?
https://www.youtube.com/watch?v=miMYd5WiXHs
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8716099002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása