Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.10.11. 21:58 emmausz

Néhány katalizátor-mondat PP-től

- Az iskola fegyelme kínzó, legföljebb a tízpercek szórakoztatóak. Egyik nagybátyám elég sok autodidakta tudást halmozott föl magában. Mikor meglátogattuk gyerekkori iskoláját, nemes egyszerűséggel gyermeksatnyítónak nevezte. Bud Spencer se forszírozta a gyerekek saját természetük ellen való betörését. Azt vallotta, hogy mindenkiben sokféle tehetség van, és ezt kell kibontakoztatnia. Őt filmjeiről ismerjük, de több kötetnyi könyvet írt, volt egy divatszakmai próbálkozása, olasz úszóbajok, vízipóló válogatott, de bokszolt is, de autóversenyt nyert, de pilóta vizsgája volt repülőgépre és helikopterre, de nyolc hanglemezt adott ki, amelyeken énekel sokszor saját szerzeményét, jól gitározott. Bejárta a világot. Szerető szívű mackó volt. Mellesleg jogot is végzett, s érdekelte a pszichológia.
Prokop Péter is, mint már írtam pap, író és kb. 10 000 festmény festőművésze.
- Senkinek az orrára nincs írva, hogy még mennyije van hátra. …A kaszással való találkozás egyikünknek se sietős, de eljön biztosan, néhány hét, hónap, év múlva.
Benkő Antal jezsuita Brazíliából hazaérkezve ismételten emlegette, hogy ugyan mi az a három év, ami neki még hátravan. Nos, ötször három évet ért még meg mielőtt lezárta szemét.

Társa emlegetett egy Japánban élő francia szerzetestestvért, aki kilencven valahány éves korában még elpipázgatott, és kortyolgatta kedvenc borát. Kérdésre, hogy nem vágyik-e már a túlvilági életre, így válaszolt: Szeretek élni, ezért mi tagadás, nem túlságosan vágyok el innen.     
- Ha nincs Istenünk, lesznek Néróink.  Tapasztaljuk. A felvilágosodás száműzte Istent az emberek tudatából. Tömegeket tett materialistává, ateistává. A politikai boszorkánykonyha zúdítja ránk a kaotikus megnyilatkozásokat. Ha nem áll felettem senki, akkor magam vagyok erkölcsöm gazdája, és az az igazság, amit éppen kitalálok. Nem állítom, hogy ez mindenkire igaz, de hogy nyomul a gazság a mindenfélére való érzékenyítéssel, a polkorrekt szövegekkel, az hétköznapi valóság. Támadás minden igaz ember méltósága, szuverenitása ellen. A szabadelvűség diktatúrája. Nem új dolog, de mintha felerősödne. Felhagyhatnának vele, mert az ember nem mondhat le tartásáról, méltóságáról, tisztességéről. Nem mindenkit lehet megvenni kilóra.
Csak egy mai apróság. A baloldali tömörülés a kormánypárti képviselőnő nevével felcímkézett krumpliszsákokkal lepte meg a nyilvánosságot azt sugallva, hogy a kormánypárt ilyen korrupt eszközökhöz nyúl. Nb.: A korm. párti képviselő, Koncz Zsófia a FB szerint ezekben a percekben megnyerte a választást körzetében, Szerencsen – minden áskálódás ellenére.
***
Zene.  
Ezúttal könnyű, tiszta zenét kerestem s találtam: stájer citerán szól A csend hangjai  
Átlátszó hangzás, nincs benne kétszínűség.

https://www.youtube.com/watch?v=B3Z9XBAw4cU

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1916235668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása