Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.10.20. 02:11 emmausz

Séta

Menjünk vagy ne menjünk? This is the Question.
Ez a kérdés, válasszatok. Az orvosok egy része kitart amellett, hogy akinek érzékenyek az ízületei, az jól teszi, ha güzülteti őket, tornásztatja, s arra serkenti, hogy olajozó anyagot termeljenek a berozsdásodott részek. Az orvosok másik része műtétet javasol, és kipucolja az oda nem való törmelékeket, majd szükség esetén protézist ültet a kopott alkatrészek helyére. Eddig a térdízületekről meséltem. Ám hasonló a helyzet a csípőízületekkel is. Jól sejtettem, hogy a combcsontok aránytalan érzékenységéről van itten szó, azaz a forgókról, amelyek a combnyakkal ízesülnek vápájukba. Azért utánanéztem a neten.
Abban maradtam magammal, hogy a séta mindennapos tevékenység. Nem úgy van az, hogy fél évig nem sétálunk, majd nyakunkba vesszük a környéket. Akinek edzésben vannak az ízületei, azoknak kellemes időtöltés a séta. Hogy kopott ízületekkel hosszú gyaloglásokba kezdjünk, az kétféle kimenetelű lehet. Vagy olajozottá válik a sétálás, vagy egyre keservesebb megpróbáltatássá. Persze a puding próbája, hogy megesszük. Úgy lehet, hogy a napi mászkálásé is hasonló. Vagy belejövünk, vagy végképp leszokunk róla.
Ma átmentünk Újpestre a hídon. Odafelé jó volt, de visszafelé már nem.          
Kellemesen elfáradtunk mindketten. Ilyenkor legalább mobilt viszek magammal, s tücsköt-bogarat lefotózok, hogy legyen munícióm a napi FB-ra rakott fotókhoz.
Itthon egy kicsit pofozgatom a nyers képeket, s selejtezem is azonnal őket. Bizonyára vannak köztük olyanok, amelyek „csak nekem szép”-ek, mint Petőfinek az alföld.
Meglepve tapasztalom, hogy a hidat összemázolók között akad néhány esztétikus is. Az apró falragaszfélék között is. Ezekre is kiterjed figyelmem.
***
A FB-on szembejön velem egy orvosi előadás, amely teljes mellszélességgel elítéli a gyógyszervegyészetet, aminek a profitnövelés a mozgatója a gyógyítás helyett. Aztán fogom a marék esti adagot, és nem a legjobb érzéssel tüntetem el magamban.
Eszembe jut az autógyártás mai arculata. A kocsik ma védenek karambol esetén, de totálkárosak is lesznek, mert úgy vannak konstruálva, céllal elgyengített alkatrészekkel, hogy cserélni kelljen az autót a balesetek következtében. Nehéz a tisztán látás, talán nem is lehetséges, mert kaotikus a gazdasági mainstream. (Azért a gyógyszereket nem hagyom el, mert viszonylag tartják állapotomat, ha meg nem is gyógyítanak.)
***
Zene.
Azért választottam az All Together Now c. Beatles-slágert, mert gyors lépkedésre emlékeztet lüktetése, azaz egy iramos sétálásra. 

https://www.youtube.com/watch?v=SM8S4Y7FPMk

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6016246956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása