Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.03.21. 03:40 emmausz

Új könyveink

Van annak vagy tizenöt éve, hogy a szerkesztőség könyvtárában olvastam a száz éve megjelent Magyar Kultúra folyóirat példányait. Tetszett, hogy a lapnak van egy olyan rovata, amely felsorolja azokat az új könyveket, amelyeket beküldtek a kiadók azzal az alig titkolt szándékkal, hogy a szerkesztők érdemesnek tartják recenzeálásra az újdonságokat. Ehelyett többnyire csak egy-egy sort kaptak a lapban: szerző, könyvcím, kiadó neve. Mindez a felsorolás a Szerkesztőségünkbe érkező új kiadványok rovatban.
Szerkesztőségi ülésen fel is vetettem, hogy érdemes lenne ezt az egykori gyakorlatot feleleveníteni. Felvetésem csaknem visszhang nélkül maradt. Telt-múlt az idő.
Évekkel később egy nemzetközi újságíró találkozást tartottak Nyugaton. Hogy miféle témák kerültek terítékre, nem tudtuk meg, de azt igen, hogy az ott járó kollégánk lelkendezve mesélte: Már csak azért is érdemes volt kiutazni, mert kapott egy okos tippet: Tegyük bele lapunkba – csak felsorolásszerűen – azoknak a köteteknek a könyvészeti adatait, amelyek lapzártáig érkeztek a szerkesztőségbe.
Nagy szemeket meresztettem a hír hallatán. (Mondanom se kell, hogy ismét nem valósult meg a felvetésből semmi.)
Most viszont élek a lehetőséggel, és felsorolom azokat a kiadványokat, amelyeket postán rendelt feleség, és amelyek az utóbbi időben, több adagban, rendre meg is érkeztek címünkre.    
Balás Béla: Túl a politikán. Szent István Társulat
Jacques Philippe: Tanulj meg imádkozni és megtanulsz szeretni. SZIT
Út a hajnalba. Húsvéti novellák (antológia) SZIT
Ferenc pápa: Fratelli tutti. Mindnyájan testvérek kezdetű enciklikája. SZIT
Király Levente: Zsugabubus. Hihetetlen történetek Terence Hilltől. Macro-Media K.
Karinthy megmondja. Karinthy Frigyes válogatott írásai. Corvina.
Jobbágyi Gábor: ŐK és MI. Győztesek és vesztesek. Kairosz K.
Limpar Imre: 100 mondat, amely megváltoztatta az életemet. Kossuth K.
S. Troisi–C. Paccini: Megszülettünk, és nem halunk meg soha. Ch. C. Petrillo, az öröm tanúja. SZIT.
Várhatók:
Prokop Péter: Méhecske módjára. Jel K.
Prokop Péter: Pukkanó buborék. Jel K.
***
Alighanem tegnap volt a tavaszi napéjegyenlőség. Érdekes módon az utóbbi időkben picit előbbre jött. Ilyenkor a nap és az éjjel ugye 12-12 óráig tart, s a egyenlítőt derékba kapja a nap.
***
Vasárnap az első busz a ltp-ről 4,10-kor startolt el. Láthatóan töküresen. Kijárási tilalom esetén ki a csoda indul be a városba? Persze, aki munkába indul. Nekik elég lenne taxit indítani. Lefogadom, hogy nem jön össze négy embernél több, aki a telepről indul. Igaz, hogy itt belép az az óvatosság, miszerint legjobb, ha igen ritkásan helyezkednek el az utastérben. Jogos.
Vonatot még nem észleltem se Esztergom felé menet, se onnan visszajövet.
PS.: 4.50. Elhalad az ablakunk előtt Esztergomból jövet az első szerelvény. Olyan, mint egy kísértetkastély. Nem égnek a fények a kocsikban.   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5516472150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása