Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.03.30. 11:10 emmausz

Virágvasárnapra visszanézve

Virágvasárnap volt két napja. Krisztus főpapi bevonulása Jeruzsálembe. Valamit megtudhatunk az eseményről az evangelistáktól, de többet részletez Emmerick Katalin, akiben megképződik a jelenet. Jézusban megvolt a mindhalálig való engedelmesség, emberi természete viszont szorongást mutat amiatt, amiről tudván tudja, hogy be fog következni. A bevonulás körülményei bőven mutatták fogadtatása kettős jellegét. Jézus a szamárcsikón ült, a tömeg éljenzett, és tömjénezte. Az emberek ágakat téptek, pálmaleveleket, és ruhájukat helyezték az útra, ahol csak elhaladt. Jézus odasúgta övéinek: Akik saját köntösüket terítik le, azok szeretettel viseltetnek irántam, de akik a másokét terítik le, azok épp ellenkezőleg. A bevonulás órák hosszat tartott hatalmas hőségben. Jézus tudta, hogy a hozsannázók hangja ellenségesre fog fordulni hamarosan, és őt ennek nyomán halálra ítélik. Megtapasztalta ellenlábasainak rosszindulatát, akik gondoskodtak róla, hogy az ünnepelt senkitől ne kapjon egy korty szomjoltó italt. Jézus órákig szenvedett a hőségben a szomjúságtól.
A bevonulás kettősségét próbáltam leképezni egy Prokop könyvborítójának (Igaz ember módra) a segítségével. A képmás fele árnyékban van, másik fele a napfényen. Talán ez alkalmas a kettősség szemléltetésére. Felteszem FB-ra.
***                 
Vérhígítóm a héten elfogy. Öt éve napi kettőt szedek be. Egy év óta pedig csak egy db jár. Nem tudtam. A pandémia miatt meglehetősen cirkuszos mindennek utánajárni. Végül is a szakambulancián kötöttem ki. Ott értésemre adták, hogy a házi orvosnak az engedély lejárása előtt egy hónappal értésemre kellett volna adnia ezt a tényt, továbbá a törvény szerint a lejárás után még három hónapig ki kell szolgáltatni a gyógyszert. Mivel én kettesével szedtem, előbb leállították a kiírást. Ma sikerült tisztázni oda-vissza a dolgot. Jövő év első félévéig ez az ügy rendezve van. Évek óta nem értem, hogy mi értelme van az engedélyeztetésnek, amit rendre csaknem automatikusan meg is adnak. Bezavar a képbe az is, hogy elvileg időpontot kellene kérni, még jóval az esedékesség előtt, mert nemigen van más szabályos lehetőség a szakorvossal való kontaktus fenntartására.
Most öt perc fellélegzés van. De lassan nyári gumi cserére lesz szükség, huszonéves Coltomnak át kellene mennie június közepéig a vizsgán, nekem meg szeptember 23-ig az orvosin a jogosítványom két évvel való meghosszabbítása érdekében.
Parkinson egyik törvénye szerint a nyugdíjkorú bürokratákat a világ túlsó felén tartott kongresszusokra invitálják, és előtte mindenfélével oltogatják, ezek által törekedve arra, hogy kiiktassák az élemedettkorúakat a közéletből. Nálunk nyugdíjazás után sem szűnik meg az öregek csuklóztatása.
Kár.          

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3816484968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása