Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.04.11. 03:13 emmausz

Komoly (és vicces) könyvek

Megjelent a Harmat Kiadónál Lackfi János könyve a Jóéjtpuszi. (2800 ft). Bolyki J. méltatja, aki szerint ilyen elegánsan még senki sem borogatta fel az Istenről szóló sztereotípiáinkat, mint L.J.
Nagyon közel áll hozzám ezeknek a verseknek a hangvétele.
Még egy hír a könyvpiacról. A SZIT. Katolikus irodalom tankönyveket adott ki. A kötetekbe belelapozva nem alakíthatok ki véleményt arról, hogy a korábbi tankönyvekhez képest miféle a minőségük, azt azonban a felületes átpörgetés alapján is állíthatom, hogy enciklopédikus bőségben ontja azokat az irodalmi értékeket, amelyek a műveltségünknek alapját képezhetik. Hozzátehetem, hogy ha valakit érdekelnek Európa gyökerei, a kötetek jó segítséget adnak a megismeréséhez. Nekem kultúrtörténeti csemegének tetszik a könyvsorozat. Végtére is a keresztény gyökerek hatják át, művelődéstörténeti értéket mutat fel. S ez hiányzott a tankönyvekből, legalábbis az én tankönyveimből, amelyeket kb. 60 évvel ez előtt forgattam diákként.
***
Nincsenek régi viccek, csak öreg emberek vannak, egy újszülöttnek minden vicc új.” (Tabi László)
Nincsenek tökéletes emberek, csak emberek vannak, egy újszülött így is a jövő reménysége. Bizonyíték ezt a történet:
„Hallottam egy férfiról, aki élete végéig agglegény maradt, mivel folyton a tökéletes nőt kereste. Hetvenéves korában valaki megkérdezte tőle: Ön egész életében csak utazott és utazott, New Yorktól Katmanduig, Katmandutól Rómáig, Rómától Londonig tűvé tett mindent. Egyetlen tökéletes nőt sem talált? Egyetlenegyet sem?
Az öreg nagyon elszomorodott, és ezt mondta:
- De, egyet bizony találtam. Egy szép napon, réges-rég rábukkantam egy tökéletes nőre.
- És azután mi történt? ....kérdezte az érdeklődő....Miért nem vette feleségül?
Az öregember bánatosan így felelt:
- Mit tehettem volna? Ő a tökéletes férfit kereste...." (copy: R.J)
***
- Jó napot! Ez az alkoholisták segélyvonala?
- Igen.
- OK. Diktálja le, legyen szíves, a Mojito-koktél receptjét! (V.D.)

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6316497088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása