Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.04.16. 17:52 emmausz

Válságos idők

Azt mondhatom, hogy Isten tenyerén élünk. Biztonságban érezhetjük magunkat, és saját magunkra, ismerőseinkre, rokonainkra és barátainkra vonatkozva is nyugodt szívvel elmondhatjuk: Sorsunkra nézve legyen meg az Isten akarata. Mivel az ő akarta az üdvösségünk, a lehető legjobb, ha az ő akarata teljesül mindnyájunkra nézve. Ezt leszögezhetjük. Egészen addig, ameddig nem jönnek azok a hírek, hogy ez lélegeztető gépen van, az oxigénmaszkot kapott, az egész család Covid-pozitív lett, a gyerek leukémiás, az ismerősnek daganatos betegsége van, a zsidó-keresztény értékekre támadnak itt is, ott is, követőiket inzultálják, megölik, perbe fogják, rágalmazzák, túszul ejtik. Ahogyan ezek a hírek sokasodnak, úgy szaporodnak az imakérések is. Vannak ügyek, amiért az ima mellé böjtöt is kérnek, arra hivatkozva, hogy a támadó gonosz, akiről a Mester kijelentette: Ez a fajta csak ima és böjt által űzhető ki.
A tavasz – bár késik, az élet megújulásának ígéretét hordozza. A pandémia a halálét.
Az egyház az örök életet célozza, az e világi bálványok ellene dolgoznak.         
Ebben a kettősségben éljük mindennapjainkat, s mint említettem, egyre többen kérnek közbenjáró imát.
Óhatatlanul Szent II. János Pál gyakorlata tudatosul bennem.
Mit is csinált?
A hozzá írásban érkező megkereséseket, imakéréseket méretes edénybe helyezte, és ezekre utalva fohászkodott a Fentvalóhoz, hogy irgalmas szeretettel hozzon döntést az imakérők alanyit illetően.
Mi mást tehetnénk azokért, akiknek a sorsa olyan nehéz, és akikről azt gondoljuk, hogy talán azért kapták a megpróbáltatásokat, hogy mi bizonyíthassuk irántuk való empátiánkat. Ha kell, imával, ha kell imával és böjttel, abban reménykedve, beigazolódik Szent Pál tanítása, aki szerint „ahol elhatalmasodik a bűn, ott túláradt a kegyelem” (Róm 5,20).
Ezzel a bizalommal fordulunk égi gazdánkhoz, akiről tudjuk, hogy az ő útjai nem a mi útjaink, s gondolatai nem a mi gondolataink. De azt is tudjuk róla, hogy keres bennünket, s ő maga a szeretet.   
 
   

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5016503480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meg nem értett 2021.06.20. 22:32:23

"Azt mondhatom, hogy Isten tenyerén élünk." Ez azt jelentené,hogy van Isten,a tenyere és mi azon élünk. Költői képnek szép,de nem a tenyerén,hanem Isten teremtéséBEN élünk.

"Sorsunkra nézve legyen meg az Isten akarata." Sajnos a tudatlanságunk (és a reményünk) hiteti azt el velünk,hogy ez így van. Sajnos imádunk szelektálni. Ha ugyanis bíznánk Istenben,akkor nem kérdőjeleznénk meg a történések jóságát. Hisz bárki akin erőszakot követnek el, bárkinek a magzata is hal meg, bármily súlyos betegség éri,azt el kellene fogadnunk Isten tervének. Azonban a legkisebb mértékben bízunk Istenben, mert szelektálunk. Ami nekünk hasznos,az Istennel kapcsolatos,ami nem az a sátánnal. Ahogy éppen kedvünk tartja,úgy értékeljük nagyobbra a veszteségeinket a nyereségeinknél és fordítva. Azaz nem Isten akaratát fogadjuk el,hanem amit így vagy úgy akarunk,annak kell lennie Isten akaratának. "Egészen addig, ameddig nem jönnek azok a hírek, hogy...." Pontosan.

"De azt is tudjuk róla, hogy keres bennünket, s ő maga a szeretet." Milyen helyes istenfogalom! De ha holnap elolvasod az Ószövetség azon részét,hogy Isten csecsemőket gyilkolt a víz özönben,akkor átváltasz mások (amit mára már a sajátodénak vallasz) istenképzetére,és tökéletes logikával elfogadod,hogy Isten gyilkos,méghozzá jogosan és szeretetből ölt. Tehát gondolkodj el az idézet második részén,valóban így gondolod,vagy csak szereted ha megvezetnek.(én mit gondolok? Isten sohasem fordult az ember ellen,világos ,igaz?)
süti beállítások módosítása