Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

 • Meg nem értett: "Elég Krisztus szenvedésére gondolni, akinek igazán nem volt semmiféle vétke. Élete során folyamat... (2021.06.21. 15:43) Legyen vége már!
 • Meg nem értett: "Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás?" Rossz kérdésre nem lehet jó választ adni,mert a jó kérdés a... (2021.06.21. 11:40) Irgalmasság vasárnapján
 • Meg nem értett: "Helyi elem keletkezne? Szublimál?" Vagy csak kavitál.(szárazon,azt tán mégse) (2021.06.20. 22:51) Komód és jómód
 • Meg nem értett: Jók voltak! (2021.06.20. 22:35) Rendkívüli kiadás. Apák-napi poszt
 • Meg nem értett: "Azt mondhatom, hogy Isten tenyerén élünk." Ez azt jelentené,hogy van Isten,a tenyere és mi azon é... (2021.06.20. 22:32) Válságos idők

Utolsó kommentek

 • Meg nem értett: "Elég Krisztus szenvedésére gondolni, akinek igazán nem volt semmiféle vétke. Élete során folyamatosan jót tett az emberekkel." Minden jó cselekedet,nézőpont kérdése és feledékenységé. " "Jézus bem... (2021.06.21. 15:43) Legyen vége már!
 • Meg nem értett: "Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás?" Rossz kérdésre nem lehet jó választ adni,mert a jó kérdés az,hogyan keletkezett a tyúk? A kérdés picit olyan,mint :Isten tud e olyan nehéz követ teremteni,amit... (2021.06.21. 11:40) Irgalmasság vasárnapján
 • Meg nem értett: "Helyi elem keletkezne? Szublimál?" Vagy csak kavitál.(szárazon,azt tán mégse) (2021.06.20. 22:51) Komód és jómód
 • Meg nem értett: Jók voltak! (2021.06.20. 22:35) Rendkívüli kiadás. Apák-napi poszt
 • Meg nem értett: "Azt mondhatom, hogy Isten tenyerén élünk." Ez azt jelentené,hogy van Isten,a tenyere és mi azon élünk. Költői képnek szép,de nem a tenyerén,hanem Isten teremtéséBEN élünk. "Sorsunkra nézve legyen ... (2021.06.20. 22:32) Válságos idők
 • Utolsó 20

2021.05.31. 11:42 emmausz

Reggeli tűnődések

Mivel vizsgáztatásra vár az autónk, és nászom műhelyébe került, a változásig gyalog megyünk misére. A korábban nagyjából vízszintesnek látszó utcákról kiderült, hogy emelkednek enyhén. Nekem már nem egészen mindegy. Minimum e héten, de amíg újra autó közelébe nem érünk, gyalogolunk. ehet, hogy ez a napi 2X1800 m-es séta (oda meg vissza) az utolsó az életünkben, mint ilyen. Évtizedek óta autóval tesszük meg a távot. Ami viszont haszon. Megvan a napi sétaadagom már a reggeli órákban.
Feleségnek kitűnő a szíve, nekem jól bírják a lábaim. Kettőnkből egy jót lehetne összeállítani. De a másikunk rosszul járna.
***
Egy ingyenes terjesztésű lapot kapok kézbe. Ez annak a lapnak a folytatása, amelynek az elődje szerkesztésére jó évtizede felkértek; természetesen ingyen, azzal a kilátással, hogy később majd fizetős lesz a munka. Gondolom, az is lett, mert a kolofon tanúsága szerint már legalább öten dolgoznak rajta. De mind mások.
Jártam már így tévéműsorral is. Amikor felkértek a korrektori munkára, nem tudtak érte fizetni. Aztán egyszer csak abbamaradt a nyersanyag küldése. Nevem még egy jó ideig szerepelt az előállítók névsorában. Majd más nevek kerültek oda. Immár fizetős lett a munka.
Még tart a havi rejtvényújságból néhány megoldandó feladat, de az érdekesebbeken már túljutottam. Arra gondoltam, hogy szabad kapacitásomat felajánlhatnám annak a kiadónak, amelynek sokat lektoráltam, korrektúráztam. Mivel a könyves cégek anyagilag elég nagy bajban vannak, akár ingyen is végezhetném ezt a feladatot, hasznosan töltve időmet. De nem lenne tisztességes, ha ezzel valakinek a kenyerét elvenném. Csak akkor működne a dolog, ha pillanatnyi időzavara áthidalása miatt lenne szüksége a cégnek átmeneti segítségre.
Én beszéltem.
***
Van technikai változás a szokásos gyógyszerek kiváltásában. Ha fogytán a pirula, emailt írok a háziorvosnak. Ő konstatálja a helyzetet, s „felhőbe teszi” a járandóságot, amelynek alapján bármelyik patikában kiválthatom a kért szert. Öt éve zavarba jöttem volna, ha valaki nekem felhőbe rakásról beszélt volna: „Miiiiíí? Mi az a felhő??? ”

 

 

    
    

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7116577704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2021.05.31. 12:55:56

A múltkor a patikában mellettem egy idős hölgy vásárolt néhány vény nélküli cikket, majd pedig ezt mondta: "és vannak nekem gyógyszereim a levegőben..." ő maga is elnevette magát, amikor kimondta, érezte, hogy valahogy másképp hívják azt a valamit, csak nem jutott eszébe. Nem is csoda. :)

emmausz 2021.05.31. 14:17:49

:) Lám-lám. Egy öreg ember a HÉV-en fiamnak dog-hognak nevezte a hot dog-ot. Már nem az ő világa volt a hot-dog.
süti beállítások módosítása