Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.05.31. 11:42 emmausz

Reggeli tűnődések

Mivel vizsgáztatásra vár az autónk, és nászom műhelyébe került, a változásig gyalog megyünk misére. A korábban nagyjából vízszintesnek látszó utcákról kiderült, hogy emelkednek enyhén. Nekem már nem egészen mindegy. Minimum e héten, de amíg újra autó közelébe nem érünk, gyalogolunk. ehet, hogy ez a napi 2X1800 m-es séta (oda meg vissza) az utolsó az életünkben, mint ilyen. Évtizedek óta autóval tesszük meg a távot. Ami viszont haszon. Megvan a napi sétaadagom már a reggeli órákban.
Feleségnek kitűnő a szíve, nekem jól bírják a lábaim. Kettőnkből egy jót lehetne összeállítani. De a másikunk rosszul járna.
***
Egy ingyenes terjesztésű lapot kapok kézbe. Ez annak a lapnak a folytatása, amelynek az elődje szerkesztésére jó évtizede felkértek; természetesen ingyen, azzal a kilátással, hogy később majd fizetős lesz a munka. Gondolom, az is lett, mert a kolofon tanúsága szerint már legalább öten dolgoznak rajta. De mind mások.
Jártam már így tévéműsorral is. Amikor felkértek a korrektori munkára, nem tudtak érte fizetni. Aztán egyszer csak abbamaradt a nyersanyag küldése. Nevem még egy jó ideig szerepelt az előállítók névsorában. Majd más nevek kerültek oda. Immár fizetős lett a munka.
Még tart a havi rejtvényújságból néhány megoldandó feladat, de az érdekesebbeken már túljutottam. Arra gondoltam, hogy szabad kapacitásomat felajánlhatnám annak a kiadónak, amelynek sokat lektoráltam, korrektúráztam. Mivel a könyves cégek anyagilag elég nagy bajban vannak, akár ingyen is végezhetném ezt a feladatot, hasznosan töltve időmet. De nem lenne tisztességes, ha ezzel valakinek a kenyerét elvenném. Csak akkor működne a dolog, ha pillanatnyi időzavara áthidalása miatt lenne szüksége a cégnek átmeneti segítségre.
Én beszéltem.
***
Van technikai változás a szokásos gyógyszerek kiváltásában. Ha fogytán a pirula, emailt írok a háziorvosnak. Ő konstatálja a helyzetet, s „felhőbe teszi” a járandóságot, amelynek alapján bármelyik patikában kiválthatom a kért szert. Öt éve zavarba jöttem volna, ha valaki nekem felhőbe rakásról beszélt volna: „Miiiiíí? Mi az a felhő??? ”

 

 

    
    

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7016577704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2021.05.31. 12:55:56

A múltkor a patikában mellettem egy idős hölgy vásárolt néhány vény nélküli cikket, majd pedig ezt mondta: "és vannak nekem gyógyszereim a levegőben..." ő maga is elnevette magát, amikor kimondta, érezte, hogy valahogy másképp hívják azt a valamit, csak nem jutott eszébe. Nem is csoda. :)

emmausz 2021.05.31. 14:17:49

:) Lám-lám. Egy öreg ember a HÉV-en fiamnak dog-hognak nevezte a hot dog-ot. Már nem az ő világa volt a hot-dog.
süti beállítások módosítása