Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.04.21. 13:26 emmausz

...általuk nagy boldogság árad az emberiségre... (Szt. Pio)

Pietrelcinói Szent Pio összefutott az akkor még fiatal Karol Wojtylával, és értésére adta jóslatát, miszerint egyszer ő lesz a pápa. Úgy is lett.
Karol Wojtyla II. János Pál néven pápa lett (később pedig szentté avatták), és 2002-ben kitüntette Orbán Viktort. Gesztusát a következőkkel kommentálta: „Nem azért kapod, amit tettél, hanem azért amit majd tenni fogsz.”
Ma a pápa magánkihallgatáson fogadta a min.elnököt. Úgy tudni, azért, mert kulturáltnak, megbízhatónak tartja és valamiféleképpen a béke követét látja benne. Nagy elismerés ez. A kérdés  immár az, Orbánnak vajon az azóta eltelt időszakban végzett munkáit értékelte-e II, János Pál, vagy a Ferenc pápával történt megbeszélés nyomán teljesül olyasvalami, amire vonatkozhatott a szent pápa kijelentése.
De ha már Szent Pio, álljon itt az ő jövendölése Magyarországról:
Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak, és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra.” Sokáig csak a Marana Tha c. lap egyik száma jelentett forrást e próféciához. Utóbb kiderült, hogy valamelyik Pio-írás tartalmazza.
A jövendölések – mint tudjuk – meglehetősen homályosak szoktak lenni. Ez is közéjük tartozik. Magam úgy gondoltam, hogy Orbán Viktorra utalnak a megállapítások.
Találkoztam aztán olyan véleménnyel is, hogy Kindelmann Erzsébetre, és az általa alapított Szeretetláng mozgalomra vonatkozik.
Nem akarom eldönteni a kérdést.
Ami pedig a prófáciát jelenti, a ránk váró sok szenvedéstől szívesen eltekintenék, az európai páratlan dicsőséget nem bánom, sőt…
Adja Isten, hogy megérjem!  
***
Az audienciáról megjelent már a tájékoztatás. “Minden idők legnagyobb humanitárius akcióját bonyolítjuk. Ez elismerést és tiszteletet vált ki mindenhol a világban” – hangsúlyozta a miniszterelnök, aki szerint ezt a Szentatya is megemlítette és arra biztatott, hogy “ezt a jó szokásunkat ne adjuk föl”. Hozzátette: a Vatikán és a magyar állam közötti legfontosabb egyetértés pedig a családok tekintetében alakult ki.
“Mi mindannyian azt gondoljuk itt Rómában, a Vatikánban is és Budapesten is, hogy a korunk legfontosabb közössége a család. Ez a végső mentsvár és a végső menedék a modern ember számára, ezért minden erőnket annak érdekében kell mozgósítani, hogy ezt a közösséget, a modern kor legfontosabb emberi közösségét, a családot megvédjük és megerősítsük, és ebben számíthatunk a Szentatyára” – fogalmazott Orbán Viktor.

  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6617813201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása