Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.04.27. 16:18 emmausz

Gondolatok húsvét után (isteni kóló – mondom én)

Nem az én gondolataim az itt következők, hanem Béri Renátóé, aki egy lelki napon többek között így beszélt Istenről:
- „A Szentháromság dinamikus: az Atya adja magát a Fiúnak a Szentlelken keresztül. A Szentháromságban  »isteni tánc« zajlik. Úgy kell elképzelni, ahogy a fizikai valóságban is: minden mozog, minden folyik, a részecskék, a bolygók, a csillagok, minden él, táncol.
- A háromszemélyű Isten be akar vonni a táncába, és oda nemcsak egyedül állhatok be, hanem többen is megtehetjük.
- A Szentháromságot inkább körkörösen képzeljük el, mint piramis-szerűen. Isten egyfajta körtáncban él, és a teremtés első pillanatában kinyílik ez a körtánc: az ember meg van hívva, hogy csatlakozzon hozzá.
- Istenben áramlik a szeretet, úgy is mondhatnánk, hogy Isten a szeretet flow-ja.
- Tágas keresztény élet a miénk, és ha ezt látjuk, máris gyógyítja sebzettségünket. Hiszen egyedül nem megy – még Istennek sem.
- Ha látnánk saját életünkben azt, hogy a Jóisten megnyitja nekünk a maga körét, befogad minket oda, akkor sokkal inkább át tudnánk magunkat adni az ő táncának.
Hatalmas! Nem?

***
Ma a szokott féléves szertartás. Gumicsere téliről nyárira. Ám ilyenkor le is törlöm a karosszériát lucskos textillel, hogy mégse kelljen pironkodnom vén autóm állapota miatt. Jó, a talpunk alatti gumiszőnyegeket is falhoz csapdosom, hogy lejöjjön róluk a sok méltatlanság.
A szertartás a következő.
A megállapodott idő előtt 5 perccel megjelenek a szomszédban lévő gumisnál. Az ő irányításával felállok a leeresztett kocsiemelőre. Nála hagyom a kulcsot azzal, hogy nincs semmi fakszni: A kerekeket le lehet csavarozni, az indításhoz sem kell más, csak az indító kulcs. Majd megígérem, hogy egy óra múlva jövök az autóért. Ez azért jó, mert addigra kiállnak vele az udvarukból. Nekem egyszerűbb onnan elstartolni. A gumicsere ára szűk 2000 ft, guminként.
Félévre letudva ez a gond.
***
Esik a gyémántnál értékesebb eső. Nagyon kell a földeknek.
Nem méltatlan, hogy a hírekben nem említik, hogy a gazdaságokat nagy-nagy haszon érte, amelynek forintértéke kb. százötven millió forint, s ha azt veszem, hogy egy esetleges éhínséget akadályoz meg, akkor értéke ki sem fejezhető számokban?    
De.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6017818071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása