Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.07.09. 17:24 emmausz

Készülős szombat

Úgy vásároltunk, hogy a jelenlegi három fő helyett holnap kilencen leszünk Isten segítségével. Merthogy este várhatóan felkerekednek a franciák, és meglátogatnak minket. Ez nagy átalakítást kíván tőlünk. M. kezdi kiköltözését vásárolt lakásába. Mi felhoztunk összesen öt szivacsmatracot. Hogy ezek elférjenek, egy szobát a lehetséges mértékig leürítettünk, egy másikba hurcoltuk a dolgokat, hogy elférjenek mind, és legyen mégis egy viszonylag jól használható nappali.
Némi munkát jelent, de évek óta ezt játsszuk el, így semmi különösebb fejtörést nem igényel, csupán rutinmozgások egymásutánját.  Talán annyival macerásabb az idén, hogy egy évvel öregebbek vagyunk, és még annyival, hogy a két kanapén is újra cseréltük a huzatot.   
Feltöltöttük készleteinket, még a szúnyogriasztó folyadékot is pótoltuk. (Meg kell jegyeznem, amikor 2005-ben Fonyódon házat béreltünk, s közel lévén a parthoz szállásunk erősen támadtak a szúnyogok, szerte a környéken semmiféle szúnyogirtót nem kaptunk a boltokban. Tagadhatatlan a komfortfokozat növekedése az elmúlt másfél évtized alatt. Most már sok minden van, és egyre több pénzt fizetünk a több mindenért. 
A vásárlás kaotikus körülmények között történik.
Vettünk tíz zsemlét (hol van már a 23 forintos ára) 650-ért,
Nesquik kakaóport 2000-ért (pontosabban a tébolyult 1999 ft-ért), de levontak az árából egy hozott tikett alapján 20%-ot, s kaptunk további tiketteket a vásárolt összeg után.
Vettünk egy marék paradicsomot 800-ért, és még sok minden mást, amit nem részletezek itt.
A számolócédula feljogosít minket, hogy legközelebb egy pakk Zewa eü.papírt méregdrága ár helyett csak drágán vehessük meg.
Továbbá 12 000 ft-os vásárlásunk után kaptunk a kártyánkra 12 pontot, azaz 12 ft-ot. Ezt is levásárolhatjuk.
Tudja ezt valaki követni?
***
Túl vagyunk tehát a bútorok tili-toliján, a porszívózáson, a tisztálkodáson. Most hosszas várakozás kezdődik, attól az időponttól kezdve, hogy a franciák telefonon jelzik: „most indulunk”.
Az úti Boldogasszony óvja őket kimerítő autózásuk során.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6317878647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása