Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.10.27. 14:21 emmausz

Rossz poszt-ó!

Mikor nem írok, akkor olvasok. Mikor írok, akkor nem olvasok.
Most írok, mert az előbb olvastam, mégpedig a VÁLIdeske.hu2-t.
- Azt írja egy helyen, hogy a fragilitásra nincsen magyar szó. De van: törékenység.
- Idézem: „Anyácskám szokta volt mondogatni, a jó Isten szereti a teológusokat, mert általuk sok mindent megtud magáról.” Ez természetesen nem igaz, de jól kifejezi azt, hogy a teológusok megpróbálják Isten mibenlétét kitapogatni több-kevesebb sikerrel.
- 2012-ben Mikicát idézi: „Fiam mondta, hogy a blog kiment a divatból. Korszerűtlen.”
Most 2022-t írunk. Jelentem, úgy látszik, a blog jól van, visszajött a divatba. A deske.hu2 maga is egy jól megtermett blog.
- Megjegyzi a festő, hogy „egy ideális kiállítás 25 képből áll”.
Már értem, hogy miért lehetetlenültünk el Rómában a Vatikáni Múzeum festményeinek szemlélése során. A kellemes dög melegben nagyon szerettük a légkondicionált teret, de a festmények száma kb. százszor annyi volt, mint az ideális kiállításoké.
- Azt írja egy helyen: „…ezek után mit keresek még itt, ezen a földön? Hogy megfessem az idei nyolcvanegyediket? Hátha az tényleg jó lesz.”
A kérdést mindenki felteheti magának: …ezek után mit keresek még itt, ezen a földön?
Részemről pl., hogy megírjam a hatezer-ötszázhuszonkilencedik posztomat? (Valójában csak a 6425.-et). Hátha az tényleg jó lesz.
PS. Remélem, hogy még mást is keresek.

***
A végére néhány gyermekszáj, tegnap olvastam őket: 
- A teheneknek nem szabad gyorsan futniuk, nehogy kilötyögjön a tejük.
- A leghasznosabb állat a disznó. Mindene felhasználható, elejéből, hátuljából hús van, a bőréből cipő, a szőréből kefe, a nevével meg káromkodni lehet.
- Nem értem, miért haragszik annyira anya, hogy összetörtem a vázát. Úgyis már öreg volt és kínai, nem is a miénk.
- A nővérem már megint kitűnővel fejezte be az osztályt. Fogadjunk, hogy szándékosan csinálja velem!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7017964180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása