Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.01.19. 08:58 emmausz

Nincs vége

KM.: Az Igazság c. kötete még mindig tartogat idéznivalókat. Az Amerika őslakosságáról írtak kapcsán fejtegeti:
- Krisztus nem vallásalapító! Az ő követése, az őbenne élés nem a nyolc világvallás egyike. Krisztusban élni az ő parancsait teljesíteni, szeretni, gyógyítani nem vallási ügy, nem magánügy, hanem az egész emberiség életének legfontosabb közügye. Az egész Föld, az élővilág, és benne az emberiség élete ma egészen más lenne, ha a halálba rohanás, a halál civilizációja helyett az élet virulna mindenhol, ha Kolumbusz valóban csak felfedezte volna az amerikai kontinenst, ha igazságot, az igaz tudomány vívmányait, az igaz szeretetet, az igaz gyógyítást hozták volna erre a földrészre fegyverek, a gyilkolás, a rablás helyett. De … itt gyalázták meg legjobban Krisztust, a második Isteni személyt, aki maga az Igazság, az Élet és a Szeretet. (160)
- Az északamerikai indiánok értetlenül álltak eme szándék előtt: „Földet vásárolni?” Ez számukra teljesen érthetetlen volt! Érthetetlen volt, mert ők az igazságban éltek, abban az igazságban, ami ránk is, mindenkire … mindenkor érvényes. A föld, egy talpalatnyi föld sem lehet – nem lehetne – magántulajdon! (170)
- A zsidóság kapcsolata Istennel nem vallás. Ők nem keresik Istent, ahogy minden vallás keretében ezt teszik, hanem élik a bizonyosságot, az egyetlen Igaz Istennel kötött szövetségük bizonyosságát. (172)
***
Egy hiánypótló műre elkészítésére hívom fel a figyelmet. A keresztnevek minden nyelvben eltérnek egymástól. Sok esetben alig lehet ráismerni az eredeti névre. Ivan-János-Sean és társaira gondolok.
Érdemes lenne kiadni egy szótárt, amely a világnyelveken tartalmazza az egyes utónevek írását, ejtését, összehasonlítását.
Teszem azt
magyar angol francia német orosz olasz spanyol portugál flamand, svéd finn török nyelveken.
János   John    Jean     Johann Ivan  stb.
és a becenevek leggyakrabb fajtáját:
Jancsi  Johnny      ?       Hans     Ványa?...
Ha túl karcsú lenne a kézirat, beleférnének gyakori vezetéknevek is a különféle világnyelveken
Kocsis Carter Cocher  Wagner Kucser
***
Interjú Szentgyörgyi Alberttel. A Nobel-díjas bevallotta, hogy gyávasága folytán fedezte fel a C-vitamint. Történt, hogy felesége paprikát kínált neki étkezéshez, amelyet ő nem kultivált, korábban sose fogyasztott. Ez alkalommal az asszonyt nem akarván megbántani, azt mondta: Ezt a növényt inkább a laborba viszem, mert még sose elemeztem mibenlétét. S ekként cselekedett.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4018029604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása