Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.06.02. 11:10 emmausz

Korunk

Terence Hill gyermekkora óta hívő, akinek a példaképe Assisi Szent Ferenc. Az olasz filmszínész a vele készített interjúban említi, hogy „legendás színészpárja, Bud Spencer szintén mélyen hívő volt, akire érezhetően tisztelettel és szeretettel emlékezik”.
Nem izgatna a kérdés, de egyes vélemények szerint Bud vallásossága megkérdőjelezhető. Mindent összevéve azt vélem, hogy színésztársa csak közelebbről ismerte barátját ilyen vonatkozásban is. Az ő szájából teljesen hitelesnek tűnik a Bud hitére vonatkozó utalás.
***
Ha május Mária hónapja, június a Fiáé. Több ünnepi megemlékezés is gazdagítja ezt a hónapot.  
***
Fél óra óta hallgatom a patakmeder átalakítását intéző gépek zaját. Hol a kőaprító gép zörög, hol a tolató teherautó küldi bip-bip jeleit fáradhatatlanul. Most alighanem áll a földszállítás, mert a billencs hangos csattanásait ma még nem hallottam, és a robbanómotoros fűkaszák se zajongnak.
Életünk túltelítettek ingerekkel, érzékeink állandóan le vannak terhelve.
Nem tudom, hogy miért gondolják az illetékesek, hogy többfélét fogok vásárolni az üzletközpontban, ha folyamatosan könnyűzene szól, ha tetszik nekem, ha nem.
És nem tudom, hogy miért gondolják a tévé munkatársai, hogy ha a híranyagok alatt dobolnak, akkor az új értesüléseket inkább elhiszem, mintha csupán a szöveget olvasnák be. 
A világot nem fogom megváltoztatni, mindenesetre a nyugalmas élettempó híve vagyok, és kerülni akarom a felesleges zajokat, fényeffekteket, idegborzoló híreket, bombasztikus megfogalmazásokat, s mindenféle bennünket nyomorító ingert.
Ma hőség van. Ülök a jól nevelt autómba, és várakozás közben szeretném kinyitni az ajtaját. Nyomban elkezd vészjelzést adni. Visszacsukom hát a követelődzőt.   
Lehet, hogy korábban kellett volna születnem?

***
Így ír a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumának elnöke (FB)
…mire várunk még mi, nyolcmilliárdan? Tapossuk szét a mobilt, és húzzuk ki a töltő dugóját a konnektorból. Fizessünk készpénzzel, hogy egy távoli központból ne tudják meghatározni, mit vásárolhatunk vagy mit nem. Ne statisztáljunk a háborúhoz. Egyáltalán ne gyártsunk lőszereket, és akadályozzuk meg azok kiszállítását a frontra. És ami a legfontosabb: miért nem égetjük el a lopakodó tudomány azon lapjait, amelyek az embert a lélektől megfosztva, mesterségesen kívánják laboratóriu­mi lénnyé átalakítani? Szóval: meddig várunk még, emberek?


        

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2418137454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása