Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.06.03. 11:32 emmausz

Megfontolások

Egyre általánosabb a vélemény, hogy a massmedia társadalomromboló hatású.
Megerősíthetem.
Arra jöttem rá, hogy csaknem folyamatosan pesszimisztikus hírekkel bombázza a nagyérdeműt, azaz csaknem folyamatosan a pszichológiából jól ismert „félig üres” pohárról beszél. Pedig a félig tele poharat is említhetné.
Igaz, hogy a jégeső elveri a vetemények egy részét, de a többsége megmenekül.
Igaz, hogy helyenként túlontúl sok eső esett, de országosan ingyen öntözte meg a mezőket.
Mekkora helyet kapnak azok a híradások, amelyekben politikusok kárálnak hazánk ellen, hangoztatván hogy mennyire élhetetlen ország a mienk. Nem tűnt fel még nekik, hogy a befektetők egy egészen más Magyarországot ismernek, különben messze elkerülnék ajánlataikkal hazánkat?
Honnan ez a teljes ellentmondás?
A kérdés persze költői.
De hogy a propagandának mekkora hatása van az emberekre, elég, ha a pápa esetére gondolunk. Az országról festett torzképhez képest örömmel állapította meg, hogy a helyzet kifejezetten pozitív, amennyiben a hivatalos állásfoglalások és az ő nézetei igen hasonlók.
***
Jó hatvan évvel ezelőtt lett Mambó magnónk. Az első magnófelvétel egy sorozat the Shadows-szám.
Körülültük a magnót. Varázsszeme zölden csillogott, s a startszalag magával húzta a mágnesszalagot egyenletes sebességgel. Mivel a kor technikája úgy szólt, hogy a felvett számokat azonos sorrendben lehet csak meghallgatni, az első nóta mindig ugyanaz volt: az Apache.
Aztán következett az FBI, aztán egy lassú, aztán egy Cliff Richard-nóta, azután újra csak a zenekar egymagában.
Az alapélmény, az első szerelem tehát az Apache-hoz fűződik. Olyannyira, hogy ha a családnak volna közös zenéje, bízvást ez lehetne, ez a kedves melódia. A dolog érdekessége, hogy a nóta nincs elcsépelve. Ma is olyan felszabadultan cseng, mint hat évtizede.     
***
Olvasom, hogy V. Károly császár (1500-1558) poliglott volt. Ezt mondta:
„Latinul beszélek Istennel, olaszul a nőkkel, franciául a férfiakkal és németül a lovammal.”

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7718138210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása