Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.06.19. 10:47 emmausz

Ragyogó világosságot!

Egyszerre nehéz és könnyű témát választottam ma.
A napi Eucharisztia-vételről van szó.
Harminc éve, az akkor még létező IGEN c. periodikába írtam: „vettem az Eucharisztiát. Meglátszik rajtam?”
A téma attól könnyű, hogy Jézus testamentumba adta: „Ez az én testem, ez az én vérem, ezt cselekedjétek az én emlékezetemre”. Ő pedig nekem a „szegletkő”, az abszolút hiteles valaki, örök viszonyítási pontom.
Mégis attól nehéz a téma, hogy gondolataink kifejezése csak tudásunk által lehetséges, márpedig amiről írunk, az misztérium: csak a hit által értelmezhető.
Nem kevesebbet állítunk, katolikusok, minthogy a második isteni személy köztünk van az Eucharisztiában.
A konszekrált ostya valamiképpen maga Jézus, aki egy személy, és mégis mindegyik ostyában teljesen benne van. Akik vesszük, azt hordjuk magunkban, akiért a világ egyáltalán létezik.
Akiknek nincs hitük, észérvek alapján azt gondolhatják, hogy a katolikusok meghibbantak, és képtelenségeket állítanak. Ezért írtam a közelmúltban, hogy a hit felülmúlja a rációt.
A kérdés, amit évtizedekkel ezelőtt papírra vetettem, továbbra is fennáll:
Meglátszik-e rajtunk, hogy folyamatosan kit hordozunk magunkban világszerte?
Ennek a ténynek a megélése minden racionális keretet szétfeszít.  
Törékenységünkre nagy alázattal kell tekinteni, s a teljességre törekedni minden negativitást legyőzve, minden rossz ellenére.
A Mester nem kevesebbet kér, minthogy „úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy jó cselekedeteiteket látva dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat”. (Mt 5,16)  
Úgy ragyog?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5718149292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása