Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.09.20. 18:19 emmausz

MA

Már jókor reggel QQ-ra gondoltam, akit jó helyen éltessen Isten odaát! Ma volna hetven éves. De hát szűk tíz éve már, hogy elment.
A napom egyebekben a korrektúrázás jegyében telt. Először a kéziratot borotváltam meg, magyarról magyarra átírván a „tudjunk szeretni”-féle szövegeket, a germanizmusokat. Majd délután elkezdtem a vastag és a dőlt részeket visszaszerkeszteni a szövegtestben. Mostanra a szemem kibicsaklik, erőfeszítésbe kerül minden álló és dőlt utasítást követnem. Leginkább a korábban már idézett Bendegúz-szöveg áll rám: Hát komám, az agyrágóbogár a te fejedben is éhen halna.
Ha máskor nem is, de ma a műszak végére igen.
És nincs kész a mű, még sok munka lesz vele. De legközelebb csak holnap foglalkozom vele, ha Isten is úgy akarja.
Egyébként megvagyok.  
Az IMS nem válaszol már három napja kardiológiai kontrollra időpontot kérő e-mailemre.
Kérdem, akkor miért hirdetik, hogy ily módon is lehet időpontot kérni.
A bürokrácia túltengésének oka az általános bizalmatlanság. Az orvos mindent lepapíroz, mert nem szeretné, ha a páciense beperelné. Ha a bankba belépek és köszönök, azonnal több példányos bizonylatot készítenek. Ha kérdésem is van, megoldandó problémám, akkor még sokkal több papírt. Tegnap emlegették feleim az Úrban, hogy milyen méretes dokumentumanyagot kell egy-egy építkezés kapcsán összeszedni. A dolog nem új, de mintha rosszabbodnék a helyzet. Elég ha csak arra gondolok, hogy a régi autónk forgalomból kivonása a másik használatba vétele miféle papírmunkákkal járt. Isteni szerencse, hogy nászuramék elvágták a gordiuszi csomót.
Mindenesetre továbbra is igaz: Le a bürokráciával! (Tartok tőle, hogy nem fog sikerülni.)
A napomat feldobta Iván pozitív hozzászólása mai fotóimhoz. The genius strikes again! – írja. A zseni újra lecsap. Örülök megfogalmazásának, anélkül hogy fényezni szeretném magamat. Ez az Amerikában kikötött rokon elismert művészeti vezető volt, fotós, filmes, grafikus. Hitelesnek gondolom a véleményét.
Persze semmi zseniális nincs a fotóimon.
Amatőr vagyok, aki a környezetében látott érdekes témákat minduntalan megörökíti.
Ma mindenki fotós és filmes, és videókészítő, és…   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7718218611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása