Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.10.12. 11:26 emmausz

Így élünk Aquincumban

Az egyik legcinikusabb magyar nóta a „Nékem olyan asszony kell, ha beteg is keljen fel, főzze meg a vacsorát, úgy várja az urát.” Na persze!
Nékem olyan asszony kell, ha műtik is, keljen fel…
Nem biztos, hogy ma már felkelhet, de talán már ehet. Délután igyekeznem kell a látogatással, mert Á. unoka nem vitte a kulcsát magával, és lehet, hogy szeretne bejönni a lakásba, ha hazaér. Majd írok neki egy kis cetlit, hogy tartson ki, ha előbb érne haza. Szokása szerint elrohant reggeli nélkül, ráadásul szendvicsek nélkül. Pedig friss zsemléket vettem, a téli szalámi kibontva, szeletelve. Még mit kellene tenni, hogy elkészítse a kajáját?
Ígéretem szerint ma porszívóztam. Nagyon ráfért a lakásra.
Összeszedtem a csurig telt szelektív szemetet és a háztartási hulladékot. Rendes mennyiségek gyűltek össze.  
Mi vár még rendezésre?
Mosni még nem kell, a mosogatógépben alig van valami.
Du. citrommal kezelt almaszeleteket viszek T.-nek. Erre vágyik.
Cs. és J. jelentkezett telefonon érdeklődve T. állapota iránt.
Mint jeleztem, egy napja megvolt a műtét.
Négyen vannak egy szobában a C. épület teljesen új traktusában.
Úgy látom, minden technikai adottság megvan ahhoz, hogy rendeződjön állapota.
Tegnap minden emeleten jelezték, hogy a szentmise elmarad.
Egyébként sem tudott volna részt venni rajta, legfeljebb, ha odagurítják.
Délután okosabb leszek. Majd referálok.
***
Tegnap este itt volt M. unoka. Éhesen érkezett, vacsorázva távozott. Jó példát adott a kajáláshoz Á.-nak. Szokása szerint két pohár szódavíz között két zsemlében megágyazott a gyulai kolbásznak margarinnal, és mivel nem volt itthon sajtlapka, nem melegítette meg a szendvicssütőben. Utána szintén szokása szerint bevágott két tojást majonézzel. Örültem neki, mert nem fogytak a főtt tojások. Reméltem, hogy jó példával jár elöl, és utánzásra talál.  
Á. biztatásunkra elmondta, hogy majd később. Biztos evett valamit, mert anélkül nem élhet az ember.
Így élünk Aquincumban.
Tegnap jutott eszembe az aquincumi  cumi szójáték.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5318233297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása