Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.10.15. 20:25 emmausz

Hidegre váltott az idő

De nem erről akarok írni.
Ma egy különösen érdekes könyvet találtam a könyvmegállóban.
Faludy György kötetét: Pokolbéli víg napjaim c.-t. Érdekes helyeket említ mindjárt az elején: Endrődi utcát, ahol a Rózsadombon szeretett volna telket venni, házat építeni. Egy zsolnai kocsisról, aki Battonyán szolgált egy állatbolond gazdag embernél, akinek a halálát várták az alkalmazottjai, és a dédelgetett állatokból mindjárt nagy halotti tort készítettek. Volt ott liba, kacsa, nyárson sült ökör.    
Faludy Párizsba emigrál, és a 2. vh. előtt tapasztalja a franciák magatartását irántuk. Azért érdekes ez nekem, mert Kuncz Aladár regényes visszaemlékezésében hasonló húrokat penget.
Egy ízben láttam Faludyt a Vörösmarty téren könyvhéten dedikálni. Szokása szerint zokni nélkül bújt lábbelijébe.
Előkerült korábban a neve a jezsuita szerkesztőségben is. A Prohászka-kutatók emlékeztettek rá: Faludy ott volt a Prohászka-szobor ledöntésénél is. Mint kiderült a keresztény kurzus ellen tiltakoztak a szobor ledöntésével.
Hosszú a kötet, hiteles beszámoló sok mindenről, pl. Recskről a magyar gulágról.
***
Az év szava: eszkalálódik? Nem tudja senki. A hívőket megszólítja a vesztébe rohanó világ képe.
IMÁHOZ!!! Ez a legáltalánosabb felhívás.  

***
T. térde immár engedelmesen megtartja gazdáját. Sebgyógyulása még eltart egy darabig. Rehabilitációra ott marad a tervek szerint.

***
Tegnap megtanultam kezelni az automata mosógépet.
Ma a villanysütő lelkével ismerkedtem.
Előmelegített sütő, középső tálca, alsó-felső melegítés, sütőpapír, légkeveréses üzemód. 16 perc.
Jó lett a pizza. Csakhogy én nem kedvelem. A tejbegrízt (alias darakása) igen. Az is jó lett.

Azért nem akarok szakács lenni, se mosóbácsi.
***
Fűtenek. Megindult a távfűtés.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6318235467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása