Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.12.08. 14:09 emmausz

Ami van, és ami nincs

Egyelőre hűséges hozzám a covid.  Éjjel nem kaptam levegőt – csak a szájamon át. A fekvés se ízlett, ezért elég sok időt töltöttem a kanapén üldögélve. Most azt álmodtam, hogy minden levegővételnek értelmes szavakba, mondatokba kell összeállniuk. Persze ez is teljesíthetetlennek bizonyult. Tripla munkával olykor sikerült átpréselnem egy-egy lélegzetvételnyit orromon – főleg kilélegezve. A reggel folyamán valamennyire enyhült az orrdugulás. Azért nem hagyott el teljesen. Valamivel kisebb mértékben kísért a hidegrázás is.  Nem foglalkoztam vele érdemben. Azért a Nurofent bekaptam, mielőtt még elkapott volna a láz újabb hulláma. Így viszonylag normális  közérzettel töltöttem a délelőttöt. Ám az említett kapszula csak hat órán át hat. Ennek lejártával ma is visszatért a lázam. Most csak 38.4-et mértem. Van némi remény, hogy előbb-utóbb csak befejezi átkozott munkáját a vírus. Most még fáj minden mozgás, fáj a bőröm is.
***
Van más hír is. M.-nak beállt a dereka a hólapátolás alkalmával. (Nekem annak idején szívritmuszavart okozott ez a megerőltető munka.)
Azt gondolom, hogy a történtek miatt bízza fiaira M. a továbbiakat. Nem elég, hogy városukat áramhiány késztette ki, most meg ez is.
Elképzeltem, hogy reggel nem nyílik a kapu, mert nincs áram. Reggel nincs kávéivás, mert nincs áram. A fagyasztó tartalmát pedig legjobb a hóba kitenni.
Hála Istennek, már múltidő az előfordulás. Visszaért az áramszolgáltatás. Fejemben pedig visszatért egy  jó régi óriásreklám szövege: HA ÁRAM VAN, MINDEN VAN.
Visszatért az erre adott válaszom is:
NA, NE MONDJÁK! HA ÁRAM VAN, ÁRAMSZÜNET PL. EGYÁLTALÁN NINCS.
***
Ma szentelik a második engesztelő kápolnát Normafánál. ez léptékkel nagyobb, mint a korábbi trafik méretű házikó. Megtudtam, hogy Natália asszony (látnok) bazilika méretű templom megépítését szorgalmazta az alig lakott térségben.  
Hogy kinek volt igaza: Natáliának-e, hogy ha megépül ,ezrek fognak odatódulni?
Az egyházi elöljáróknak, hogy fokozatosságot illik a dolgokba vinni. Lourdes sziklabarlangjánál se épült azonnal hatalmas bazilika.
A Normafa ráadásul közismert sí- és szánkóterep. Oda bazilikát építeni elég nagy kihívás. K. I. egyszer azzal érvelt, hogy a Szűzanya nemcsak az engesztelőket szereti, hanem a sízőket is.
Hogy így körüljártam a témát, nem fűzök hozzá kommentárt, de azért megjegyzem: Istennek semmi sem lehetetlen, másrészt: „ha az Úr nem építi a házat, hasztalan fárad, ki építi azt.” (126. zs.)  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3718276707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása