Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2024.07.05. 10:06 emmausz

Gombos doboz és egyéb relikviák

Az általam kedvelt puzzle kirakójátékból naponta egy képet szoktam max. kettőt lejátszani. Mivel lehetséges, beállítom a darabszámot 99-re, vagy 104-re. Próbálkoztam már sokkal több darabka összerakásával, de a képernyő nagysága adott, és a túl apró darabkák keresgetése igen szemrontó.
Ma is túl vagyok egy 104 darabból álló képen, melyen egy rakás színes gomb látható. Kétlyukúak, négylyukúak, kisebbek, nagyobbak, mindenféle színűek.
Kissé nehezen fogtam hozzá a gombok megrendszabályozásához. Aztán menet közben valamiért megkedveltem. Elég hamar rájöttem, hogy miért.
Gyerekkoromban volt otthon egy gombosdobozunk. Abban mindenféle színű, alakú, lyukú gombok. Sokszor kiöntöttük a doboz tartalmát, és kerestünk megfelelő méretű gyöngyház, fém vagy bármilyen egyéb gombot a leszakadtak pótlására. A fémgombok között akadt „for gentleman” feliratú ún. sliccgomb is. Az ilyen gomb két részből volt összepréselve.
A családi legendárium úgy tudja, hogy a jó keresetű szekszárdi ügyvéd, az agglegény D. – távoli rokonunk – egyszer barátjával sétálván meglátott a földön egy fémgombot. Lehajolt érte, de a barátja is magának követelte mondván, hogy ő látta meg. D.-nek „megesett rajta a szíve”, bicskájával szétpattintotta a „for gentleman” gombot, és barátjának nyújtotta a felét.
Ami pedig minket illet, a jóformájú gombokból került ki a focicsapat.
Még megemlítem, hogy a kimosott, de már nem használt textíliákat is félretette anyám a „rongyoszsákba”. Ott vártak további sorsukra a még használható darabok.
Hol van már ez a világ? 
***
Jut eszembe, én meg a még használható csavarokat őrizgetem, hiszen csereszabatosak – kiváltképpen a fémcsavarok: külön az orsók, külön az anyák.
A hatlapfejűek, a belsőkulcsnyílásúak (imbusz), a süllyesztett fejűek, a félgömbfejűek, a lencsefejűek, a hengerfejűek…
A facsavarok, a lemezcsavarok… a sima és rugós alátétek…  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1718441115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása