Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2006.12.21. 10:11 emmausz

Strigulák

Ha a tanáraink halálozását tekintem, mindegyikük neve után egy vonást tehetek. Elmentek. Ám rég elkezdődött saját osztálytársaim körében is ez a vissza nem fordítható folyamat. Isten nyugosztalja mindnyájukat!

1. strigula: Kobza András
2. strigula: Schwayer István
3. strigula: Zádor István
4. strigula: Hamza Ákos
Az előző négy áthúzva: Szekendy Ferenc
1. strigula: Knoll Péter.
Magam is gyengélkedem... Apropó: Nem hagytam ki senkit?
Tehát hatan.
Elképzelem: odaát a piarista lelki osztályban jelent a lelki hetesünk:
– Tanár úrnak jelentem, hogy az osztálylétszám 36 fő, jelen vagyunk hatan, átmenetileg – igazoltan – távol 30 fő.
Az megszokhatatlan, de természetes.
Micának a kedvéért ideírom a Czigány Gyuri írásából vett diákszöveget.
Elektrofizikából felelnek a diákok.
Egyiküktől kérdezi a tanár: Hány részből áll az elektroncső?
A diák: – Három részből.
Helyes – így a tanár –, és melyek ezek a részek?
A diák: – Fej, tor és potroh.
***
Tegnap írtam a hülye azért nem vagyok zacsiról. Ma a pék zacsijáról lesz szó. Ígérem, soha többé semmiféle zacskót nem említek egyetlen leírt szóval se.
Hol is történnek a dolgok? A 29-es buszon. Ezen a hegyi járaton (hivatalosan: viszonylaton) van bal oldalon elöl egy négyes ülés. Kettő menetirányban, kettő vele szemben.
A nő menetirányban az ablak melletti helyet választotta. A kezében tartott BLIKK egyik felét a mellette lévő székre tette, vele szemben ültek lineáris [olyan műanyagból készült, mely függőleges irányban lényegesen erősebb, mint vízszintes irányban, ezért sokkal strapabíróbb, mint nem lineáris alapanyagból készült társai], cégfeliratos, ingvállas [„karöltővel” és „nyakkivágással” készült reklámtáska, szemben a fülessel, melyből csak egy fület vágnak ki a tenyerünk számára] műanyagtasakban a zsemlék. Szegény zsemlék nem láttak ki sem az ablakon, sem a zacskóból, még szerencse, hogy „szemtelen”-ek, így nem érdekelte őket a kilátás.
A gazdájukat sem érdekelte, hogy közel három helyen ül.
Mi tagadás, engem sem érdekelt, hogy átlóg az üres székre újságja.
Letelepedtem.
A nő kihúzta Blikkjét alólam, hogy minden értékes információt megszerezzen, amit csak beleírtak a lapba. Hogy miket tudott meg? Hát ilyeneket: Mellbedobással lett címlaplány.
Tilla vezeti a jégtáncshow-t. Somló újra táncol.A Blikknek sikerült megtudnia, hogy ő lesz a csatorna jégtáncos műsorának egyik vezetője. Zalatnay: Perújrafelvételt kérünk, és akkor minden napvilágra kerül! Zokogva keresi halálra gázolt kisöccsét Martin. Ismerkedjen meg a Topmodell szépségeivel! Segítenek Önnek a Blikk szakértői!
Na még a szakértőt elmagyarázom. A szakértő az az ember, aki magát annak tekinti. Avagy ki perelhet azért, hogy milyen cafrangot írok a névkártyámra. Szakértő az, aki a szakosodása alá tartozó ügyekben nyilatkozik. Pl. külügyekben Göncz Kinga. Pl. xiladekor-ügyekben Illetékes Elvtárs. Ő még gumi-ügyekben is, mert a gumi is hozzá tartozik. Vagy hogy egy klasszikust is említsek: Torgyán ügyvéd mezőgazdasági ügyekben.
Hogy mennyit ér egy-egy vélemény, zárásképpen ide idézem egyik kedves, közéleti szereplései miatt ismert, ezért itt nevét jótékonyan elhallgató olvasónk szakértő sorait, melyet folyóiratunkról ,a karácsonyi Távlatokról volt szíves írni. Többek között ezt:
„A magyar katolikus folyóiratok szemlézése szintén sokat jelent nekem." Hogy értsem, mire gondol, felütöttem tartalomjegyzékünket. Az sorolja a katolikus folyóiratok lelőhelyeit, ahol: az Új Ember, az Igen, a Képmás, A Szív, a Mérleg, a Magyar Szemle, M. Kurír reklámja, hirdetése van elhelyezve előfizetési lehetőséggel.
Ahogy öregszik az ember, fel-felvillannak régi történetek. Az egykor Hangyánál főnökösködő Szabó bácsi mesélte: Az irodában álló hatalmas íróasztal elejére jókora feliratot biggyesztettek a következő szöveggel: »A szíves marasztalást - kérjük - ne vegye komolyan!«
Ennyit a diplomáciáról, ennyit a szakértésről, ennyit az udvarias sorokról. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr245167381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása