Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.02.06. 08:47 emmausz

Az idők jelei...

Rigófüttyre ébredtem hajnalban. Majd több blackbird köszöntött az utcán haladtomban is. A rigók azt üzenték: Szép idő van, alkalmas az udvarláshoz, a fészek- és tojásrakáshoz. A madarak egész mivoltukkal, ösztöneikkel arról tájékoztattak, hogy udvarolni, énekelni, szaporodni kell, mert itt az idő. Nekem pedig még azt is üzenték: Ha február 6-án itt a tavasz, akkor megbolondult az ökoszisztéma, s elkészülhetünk a legrosszabbakra. De mire? 45 C fokra nyáron, vagy arra, hogy kiönt a Duna, esetleg arra, hogy kiszárad? Mindegyiknek van némi esélye.
Majd HÉV-re szálltam, utóbb betértem misére az újlaki templomba. Már megszoktam, hogy a Duna-menti templomokban - szinte mindegyikükben - a keresztelőkút környékén márványtábla mutatja, egykor ekkora volt ott a vízállás. Kifelé jövet megnéztem: 1875. június 26-án akkora volt a víz a templomban, hogy nekem állva a szememig ért volna, ha azon a napon jelen vagyok. Elképzeltem, ha lett volna házgyári lakás ezelőtt 131 évvel, s ha mi akkor éltünk volna, aquincumi lakásunk első emeletéről simán kiúszhattunk volna a Dunába. Nos, ez a szint nem ismétlődött meg később. De hogy ezután mi lesz, azt még a meteorológusok se merik megjósolni.
Pedig a nagy változásokat szinte mindenki biztosra veszi.

* * *
  Amit pedig az újságírók űznek velünk, az disznóság. Az visszaélés a sajtószabadsággal. az sajtószabadosság. Lehet, hogy most egyik firkász vájja ki a másiknak a szemét, de nem állom meg, hogy helyre ne tegyem kollégáim bűneit. Mert mit is csámpáskodnak a Metro mai számában?
Pl. Az MSZP rendkívüli ülést kezdeményez a kordonelbontás miatt, mert hogy az tudatos jogsértés volt. Szerintem nem. Jogot csak akkor lehet sérteni, ha van jogszabály. Egyetlen ilyen sem írja elő a parlament elé rendőrség által építendő kerítést. Itt gyf és Gergényi gondolt valamit, a Fidesz meg gondolt másvalamit. 1-1. Ugyanitt olvasom: Lendvai Ildikó: „A képviselőség nem a törvények megszegésére jogosító kiváltság”. A szemforgató mindenit. Soha egyetlen kormány és kormánykoalíció nem szegett meg annyi törvényt, mint az, akinek a nevében kotkodácsol LI. És nem hozott ennyi oktalan népnyomorító szabályozót, mint a mostani. Minek ezt a szemtelen nőt idézni többszázezer embernek?
Két helyen hazudik hasonlóképp az újság. Az első lapon ezt írja: Újra emelkedik az üzemanyagok ára, a 4. oldalon pedig: Emelkednek a sütőipari árak. Hogy hitelesebb legyen a dolog, két kifli képével illusztrálják a hírt. Azt hihetné az ember, hogy a két péksütemény elhatározta, hogy emelkedik árilag. Pontosabban: A sütőipari árak szemmagasságban voltak, hogy mindenki jól láthassa őket. Most, hogy emelkednek, ember legyen a talpán, aki követni képes az árak emelkedését. Egy darabig szabad szemmel látszanak, egyre távolodnak, és ha elég magasra emelkednek, látcsövet célszerű használni, hogy szabatosan leolvashassuk emelkedésük ellenére mértékük értékét. Persze humbug az egész, mint az üzemanyagok emelkedése is. Nem emelkednek azok, sohasem is emelkedtek, hanem X és Y emeli őket. Az igazságnak ez a fajta eltaknyolása visszatérő módon tetten érhető a sajtóban. A nemtetszem dolgoknak nincs gazdájuk. Akkor meg ne írjanak róluk. Ha pedig van felelősük a kedvezőtlen döntéseknek, akkor írják meg: kik, mit határoztak, és miért. Ez volna az embernek való beszéd.
6. lap: Föld S. Péter: „A rendőrségnek nem joga, hanem kötelessége megvédeni a polgárok biztonságát.” Kérdezném a cikkírót: szerinte teszi? Szerintem nem. Szerintem a nagytőke érdekeit szolgálja ki, az ennek nekifeszülők megveretése által is akár. Szerintem a nemzet nem tetsző ünneplőire lovasrohammal támad hazánk szép ünnepén az a rendőrség, amelynek tevékenységét az újságíró úgy szeretné látni, mint amely a polgárok biztonságát védi. Hacsak nem szűkíti a polgárok fogalmát a multikra, figyelmen kívül hagyva a társadalom csaknem egészét. Itt abbahagyom a metro elemzését, mert ki képes hosszasan rákoncentrálni a hazugsággyár kritikájára. Inkább hallgassátok a feketerigók énekét.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr695167425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása