Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.06.08. 09:58 emmausz

Két perc politika

Az Országos Választási Bizottság nem fogadja el a Fidesz népszavazásra előkészített három pontját sem, noha az Alkotmánybíróság erre kötelezte. Az OVB vitatja, hogy az AB őt kötelezheti.
1. Ha az AB az a fórum, melyet a pártok éppen a vitás kérdések legfelsőbb döntnökeként hoztak létre, de adott esetben az OVB eredménnyel elvitatja döntését, akkor az AB-t fel kell számolni, mint ízét vesztett sót egyszer s mindenkorra. Ne vigye a pénzt egy olyan testület, mely csak operett figura visz a kőkemény kapitalizmusban.
2. Ha az OVB valamelyik tagja ellenáll a mindenkire kötelező AB határozatának, azt a bizottságból meneszteni kell. Ha az egész bizottság ellene mond az AB döntésének, akkor hatósági úton le kell cserélni az egész bizottságot mint feladatának objektív ellátására képtelen konglomerátumot.
3. Ha változatlanul megmarad a két testület egymásnak feszülő döntése, lehet, hogy 2010-ben azért győz a koalíció, mert kevesebb szavazatot kap. Kétféleképpen is érvényesítheti ezt a manővert. A szavazások idején egy alkalmi jogászokból összeverbuválódott bizottság felülbírálja a korábbi gyakorlatot, és az összesítés nyilvánosságra hozatala előtt kimondja, hogy megváltoztatta a szabályt, s a kevesebb szavazatot elért pártok alapíthatnak csak kormányt (Ez volna az abesszin makaó nevű kártyajáték kiterjesztése az aktuálpolitikára).  Másfelől tudományosan igazoltathatja az előzőeket egy arra kinevezett testülettel, mely kimutatja, hogy mindig az az értékesebb, amiből kevés van, gondoljunk csak a nemesfémekre, a gyémántra, zseniális kutatókra, nagy hősökre. Evidens, hogy minél kevesebben támogatnak egy pártot, annál valószínűbb, hogy annak a pártnak kell kormányt alakítania. Mert minél ritkábban fordulnak elő hívei, annál értékesebb maga a párt.
Ebben az országban minden megtörténhet. Nem akartam hinni a fülemnek, de addig szavaztatta Demszky a képviselőket, míg az általa diktált eredményt nem hozták. Kérdésem: Ez hogyan fordulhatott elő? Az összes képviselőt le kellene cserélni, mert mamelukok, bábok, jogi szempontból felkészületlen tömeg!     

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr565167542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása