Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.09.12. 09:20 emmausz

Második csöngetés

Egyik vasárnapi agapén elkap engem egykori osztálytársam, a plébános, és nekem szegezi a kérdést: Elvállalnád-e a lelkipásztori kisegítést?
Mondom: ezen még sose gondolkoztam, azon már igen, hogy mint kivénhedt házasfél, vélt érdemeim elismeréseként és férji mivoltom teljes érintetlenül hagyása mellett kineveznek pótpapnak. De hogy lp.-i kiseg. legyek, arra sose gondoltam. Miért is tettem volna. Teljes munkaidőben dolgozom, így hát semmi realitása nincs a dolognak. Ráadásul már sok minden megfordult a fejemben, de az, hogy hivatásszerűen temessek másokat, az csakugyan nem fordult meg a fejemben sem nappal, sem álmomban.
Mindössze azt fogalmaztam meg magamban, hogy ha az eklézsiának szüksége lesz rám, majd szólnak, és akkor a konkrét kérdésre konkrét döntéssel válaszolok. Ez egészen addig működött, mígnem csakugyan megkérdezte barátom: Elvállalnád-e a lp.-i kisegítést?
Muszáj volt elgondolkoznom ezen az ajánlaton. Túl azon, hogy elég rozoga vagyok minden látszat ellenére, kapásból két olyan pofa jutott eszembe, akik erre alkalmasabbak volnának a környékünkön. Egyikük hatalmas igyekezettel próbálja teológiai képesítését megszerezni, de mindez nagy nehézségeket is okoz neki. Ő első szóra ugrana, mert világ életében ilyesvalaminek a vonzásában él. A másikuk ragyogó koponya, határozott típusú mérnökember, és jelenleg állása sincs, csak próbálkozásai vannak. Minden előképzés nélkül azonnal profi módon képes volna mindenben megfelelni valamennyi elvárásnak. Miért nem ők?
Mindkettőt említettem már a plébánosnak. Erre tegnap megint nekem szegezi a kérdést: Akarsz-e lp.-i kisegítő lenni? – Gondolkozz rajta!
Mondom neki: bár nyugdíjas vagyok, ez idő szerint teljes állásban dolgozom, és nem vagyok biztos a holnap miatt.
– Hát csak gondolkozz rajta, nagyon jól mutatnánk ketten a szolgálatban – így ő.
Ez volt hát a második csengetés.
Gondolkozom. Péternek azt mondta a Mester. „Mikor fiatalabb voltál, te övezted fel magadat, és oda mentél, ahova akartál, de idős korodban más övez fel, és oda visz, ahova nam akarod.”
Érdekes módon hasonló a jelenet abban is, hogy az alternatívákra vonatkozóan (vö. teológus, ill. mérnök) ezt mondta: „Ugyan, mit törődöl vele, te kövess engem.” Még ha szerény keretek között is, de mintha ismétlődnének a szituációk.
Ma azt se tudom megmondani, mikorra várható a harmadik csöngetés, és merre fogok indulni: a ruhatárba-e, avagy az előadásra.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr585167636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása