Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.03.07. 10:23 emmausz

Négy bekezdés

- Éváról (1101) már egyszer írtam. Gábor felesége volt. Most egyik első és egyik utolsó találkozásunkról számolok be röviden. Él bennem egy kép. A Limanova téren, ahová később aTesco-diákkollégiumot húzták fel, korábban salakozott tér volt, melyet mi focizásra használtunk. Cz. Jóska, Cz. Gyuri, Gábor, én, esetleg Faresz és/vagy Masa Pista Tiktak etc. rúgtuk a labdát és a fekete salakport. Néha lábtengóztunk is. Éva meg Iglói Ica a kerítés betonszegélyén? üldögéltek, nézték a meccset és beszélgettek. Mi meg úgy néztünk ki, mint a szenes emberek a műszak végén. Utolsó találkozásunk nagyon jókedvű találkozás volt. Buci esküvője. A Villányi úton a foximaxi székház földszintjén? nahógyilszja egy étterem. Volt ott minden, mi szem-szájnak ingere. És zene. Évát felkérte Buci. Táncoltak. Élmény volt őket nézni. (A táncot magam nagyon szerettem nézni, tisztességesen sose tanultam meg táncolni.) egy Dire Straits-számra forogtak. A szám címét nem tudom, ostinatószerű motívuma ez: s s  rmsmrd d rm s s rmsmrd d mr, rmsmrd s s rmsmr d d rm s s. . .
- Tomika (162) a második Fodor-gyerek. Beceneve volt már Gomi és Tomicica is. Névnapját ünnepli ma. Tomihoz hasonló talán Ágoston unokánk, noha egészen mások. Abban hasonlók, hogy mindenre fogékonyak. Tomi mindig kitűnt kiváló tanulmányi eredményeivel, de ettől nem vált „tudósbagollyá”, mert hiszen ugyanolyan markánsan érdekelte a zene is, az autóvezetés, a nyelvek. Soroljam. Tomi jó társalgó, akinek nagyon sok mindenről véleménye van, megalapozott véleménye. Utóbbi teljesítményei közül kiemelek kettőt. Fél évet töltött Finnországban ösztöndíjjal. Közgazdaságtannal foglalkozván angol nyelvű kurzust hallgatott. Most a GE-nál dolgozik valami nagyon megbecsült beosztásban. El kell hinnetek nekem, hogy jól keres. Nem állom meg, hogy ne írjak a zenéhez való affinitásáról. Legalább zongorázik és gitározik. Ritmust, szólót egyaránt műveli. A jazzes hangzásokat szereti, játszott bátyjával együtt egy helyi zenekarban. Ritka találkozásunk egyike alkalmával megemlítette, hogy boldoggá teszi a zene, mert mindent képes elmondani, eljátszani a zene nyelvén. Éspedig plasztikusabban teheti ezt, mint a nyelv eszközeivel tehetné. Egyetértettem vele.
- Ágoston unokáról már sokat írtunk, mert annyi minden készségéről tanúbizonyságot tett már. Annyi élményünk van vele kapcsolatban, hogy az csak na. Holnap lesz négyéves. Írtam, hogy Zsuzsa kapott névnapjára egy használt Yamaha szintetizátort. Ágoston pedig korábban egy kicsi sokféle programot tudó játékhangszert. Bár Zsuzsa azt tervezte, hogy csak akkor veszi elő a hangszert, amikor Ágoston óvodában tartózkodik, valahol kilóghatott a lóláb, mert Ágoston felfedezte a sokkal nagyobb jószágot. Hamarjában húgára, Blankára testálta a maga játékhangszerét és birtokba vette a nagyot. – Aznap, hogy náluk jártunk, Kati leült mellé, Ágoston rajzolt, s közben beszélgettek. Kati megjegyezte, hogy a kontúrok színekkel való kitöltése kiválóan sikerült Ágostonnak. Mire Gosti visszakérdezett: Te ezt a szófordulatot kedveled, hogy kiváló? Én meg jobban szeretem azt, hogy hatalmas, mint azt, hogy nagy.
Hatalmas tortát kívánok hát Gostinak. Isten éltesse! Kiegészítés este a nap hírével: Ágoston, aki holnap lesz négy éves, egy lapra felírta ovistársainak a nevét. Azt hiszem - magyarul. ;-)  
- Ildi is sorra kell kerüljön, hiszen hétfőn lesz az ő neve napja. Róla már Mikulás táján írtam egy bekezdést. Ildi szintén zenész. Ő tanult leghosszabban hangszeren. Továbbképzős volt a gimnáziumi évei alatt is. Utána vagy közben beiratkozott kántorképzőre és elvégezte. Tevőlegesen kántorkodott – évekig. A fehérapácáknál, azután a belvárosi templomban is kisegített szükség esetén. Utóbbi helyen az énekkar oszlopos tagja volt szintén hosszasan. Ma már „csak” énekel. Hol belföldön, hol külföldön szerepelnek unokaöccsével, Zolikával, Tomi bátyjával együtt a Vass Lajos kórusban. Magam is hallgattam CD-ről a kórust. Profik. Ezzel zárom is a négy bekezdést azzal, hogy Isten adja az ő békéjét, illetve éltesse azokat, akikről a mostani megemlékezés szólt.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr315167854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása