Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.05.12. 20:34 emmausz

Elő a farbával

Ismeretes, hogy a gyerekeknek a Mikulás, a Jézuska és a nyuszi hozza az ajándékot, mígnem a felcseperedő gyerekek előtt fellebbentik a fátylat, és feltárul a titkok nyitja. Ennek során kiderül, hogy nem igaz a Mikulás, s nem így igaz a Jézuska, sőt még a nyuszi sem igaz!
Az igazságok tudása a felnőttek privilégiuma.
Vagy azoké se?
Hosszasan sorolhatnám, hogy a történelem, a politika, az ideológiai harc mennyiféle hazugságot hordott eddig össze, de nem teszem. Amiért ekkora feneket kerítek a dolgoknak, az csupán azért van, mert egy amerikai fickó nyílt levélben fordul az MTA új főnökéhez, melyben kb. ez áll: Az Akadémia hagyjon fel a további népbutítással, és ismerje el, hogy évszázados hazugságot terjeszt ma is, miszerint a magyar nyelv finnugor. Azt is írja, hogy ennek a lehetetlenségét a tudományos világ ma már felismerte, s igazából széllel szemben próbálkozik mindmáig az MTA.
Más forrásból azt hallom, hogy Vámbéry kutatási eredményeinek elhallgatását a Habsburgok nemesi rang és vagyon adományozásával vásárolták meg.
Harmadik forrásból azt, hogy a XIX. század második felében a Burg nyomására begyűjtötték és megsemmisítették a rovásírással készült valamennyi múzeumi anyagot.
Negyedik forrás szerint egy mondat ma is ugyanazt jelenti finnül, mint magyarul, éspedig ez: Jön a vonat. Csakhogy a vonat ott azt jelenti, hogy „jön a” és viszont.
Ötödik forrás szerint (Czakó Gábor) egy matematikus a maga kutatási eszközeivel kimutatta, hogy zenénknek köze van a finnugorokéhoz, de nem tőlük ered a mienk, hanem fordítva. A találkozáskor ők vették át tőlünk zenénk bizonyos fordulatait.
Egy hatodik forrás szerint (Kiss Dénes) tele vagyunk ősi fonémákkal, nyelvünk több mint fele hangutánzó szavakból áll. Ez önmagában arra vall, hogy igen ősi nyelv mentődött át mindenféle korokon. Itt most abba is hagyom a felsorolást, mert még számos felvetés támasztja alá, hogy megkérdőjelezhető, s talán ki is mondható, hogy a finnugor nyelvi származás a valóság eltagadása.
Nem lévén nyelvész, nincsenek saját érveim se té se tova. Csupán ugyanolyan felháborodással veszem tudomásul esetleges félrevezettetésemet, mint bárki más, akit emberi méltóságában zavar a tudományos halandzsa a korrekt bizonyító eljárásokkal szemben.
Ha egyszer megvannak azok az eszközök, melyek egzakt és perdöntő bizonyítékkal szolgálnak, akkor elő a farbával, és számoljanak le a hamisságokkal függetlenül attól, hogy a tudományos vizsgálatok milyen eredményt hoznak.
Mire gondolok? Nem ismerem a matematikus összehasonlító algoritmusát, levezetéseit, stb. Mégis úgy vélem, hogy lehet igaza. És azt is gondolom, hogy a nemzetek vérségi hovatartozása is megállapítható ma már. Miközben elismerem, hogy a nemzeti hovatartozás és a használt nyelv olykor eltér egymástól és erről is rengeteget lehet vitatkozni, mégis úgy vélem, hogy az csakugyan megállapítható, hogy egy-egy nemzet honnan jön, milyen más rasszhoz tartozók hatása mutatkozik meg benne, és fő vonalakban kik is voltak az ősei. Nem gondolom, hogy ez csak Dzsingisz kán esetében állapítható meg. Szerintem a szuahéliekre és uram, bocsá, a magyarokra is elvégezhető a vérségi eredetvizsgálat. Nagy veszedelemmel jár, ha valamit jól tudunk?             

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr135167945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása