Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.08.22. 08:23 emmausz

Ő, ők, nők, ősök, nősök, hősök

POST
Mit becsül legtöbbre a nőkben? – hangzik a 4. interjúkérdés az ismert, fontos és híres embereknek feltéve. Mint megírtam, ismeretlen, fontatlan hírtelen embereknek is lehet és van véleményük. Igyekszem a sajátomat megfogalmazni és postként a netre tenni. A fenti kérdéssel csak egy bajom van: a „legtöbbre” kitétel. A legtöbbre azt becsülöm bennük, hogy vannak. Létük a legtöbb, amivel hozzájárulnak a teremtés komplexitásához (és az én megelégedettségemhez). A lányokról Karinthy írt, a lányokról megannyi nóta szól, a nőkről úgyszintén. Érdekes módon mégis az Ószövetség fogalmaz a legszebben róluk. Isten teremtett Ádámnak segítőt, aki hús az ő húsából, csont az ő csontjából. Ez a kijelentés kb. azt mondja nekem, hogy partnert teremtett Isten Ádámnak, aki vele azonos fajú, de más nemű.
És ez a lény lány. Lány, kisasszony, nagyasszony, utóbb öregasszony. Semmi furcsa nincs abban, hogy a férfinak a gyönyörűsége a nő. Hogy nagyon szépnek látja legtöbbjüket: Egész megjelenésüket, és a részleteket külön is. Jelenlétük vagy megdobogtatja szívüket, szívünket, vagy legalább nyugtatólag hat ránk maga a tény, hogy környezetünkben vannak. Mert szépséges az arcuk, finom a kezük. Egyszer elmeséltem a feleségnek: Sok nő lábfeje látható a papucscipőben, szandálban vagy akár a mezítlábasan. A rüsztjükön fut egy vékony ér, alig látszik. Ezt az eret általában megkeresem szememmel, mert módfelett tetszik. Az, hogy van, hogy picit lüktet, picit meleg lehet.
Olyan élő.
Elcsodálkozott rajta.
És most vissza a lényeghez.
A nőt mai keresztény felfogásunk szerint a férfi szövetségeséül teremtette az Isten. Talán még helyesebb így mondani, egymás szövetségeseinek szánja őket. Furcsa módon nekem ez a következő képben csapódik le. „Egymást vállalják.” Aha. Vállvetve, egymást támogatva élik közös életüket. És gyönyörködnek ebben, mert élvezik az egymásból élés szépségét, gazdagító, egymást kiteljesítő voltát. Ez a vállvetve pedig két harcos képét idézi, akik közösen űzik a gonoszokat a videojátékokban.
Ám ez nem így van.
Inkább úgy, hogy kiegészítik egymást.
Külön világ a két ember.
Csak többé-kevésbé kapcsolódnak egymáshoz, egyéniségük szerint.
Sok mindent kellene a nők világáról még írni, de már így se a „legtöbbre” koncentráltam, hanem csapongtam. Vagy mégse?
PRAE 
Őseim
Én most 62 éves vagyok.
Apám 49 éves korában halt meg.
Apai nagyapám 42 évesen halt meg.
Dédapámat nem ismertem, de kis extrapolálás után úgy adódik, hogy kb. 30 éves korában halt meg.
Ükapámat sem ismertem. Az előzőek folytatásaként szerintem kb. 18 éves korában halhatott meg.
Szépapám meg meg se született.

Életem
TELEFUNKEN, világvevő asztali, német
VIDEOTON, asztali magyar, szervizigényes
VIDEOTON, Velence zseb, gyenge, kh, magyar
KOCMOC, zsebrádió, de alig, CCCP
COKOЛtélikabátzseb-rádió, kh hh, CCCP
OPБИТА, órás  zsebr., kh, CCCP
VEF, világvevő, szúrósan szögletes, asztali, hídalkatrészekből készült, CCCP
Sharp, kh, zsebr. (japán)
Grundig, zsebr., kh, urh, (portugál)
Thompson, asztali, (Fr. o., made in China)
SANGEAN, világvevő zsebr. (Tajvan) Tajvan, Tajvan. Baj van? Még nem rohanták le. Még nincs baj, még van Taj. 
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr75168061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása