Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.02.04. 17:47 emmausz

Vendégségben

Az egyszeri plébánosnál megjelentek az egyházközségi képviselők a szokásos ülésre, és egyre határozottabb hangon kezdték előadni sérelmeiket, mások vélt sérelmeit, és egyáltalán mindenfélét kitaláltak, hogy még mit tehetne a plébános, a szeretetszolgálat és miért nem úgy mennek a dolgok, ahogy az előterjesztők szeretnék. Szegény plébános csak kapkodta a fejét és – megelégelve a szemtelenkedők követelőzéseit – sürgősen bezárta az ülést. Hogy, hogy nem, vendégei nem ismerték fel, hogy kvázi vendégségben járnak a más házában: „nem otthon vannak”.  
Nem egyedülálló jelenség az imént említett.
Egy alkalommal hozzám is betért egy koma, és egyre emeltebb hangon kezdte számon kérni, hogy miért nem korszerűsítem lakásunkat a neki tetsző ütemben. Úgy kellett megkérnem, hogy engedje már meg nekem, hogy saját otthonomban én diktáljam a tempót.  
Van ilyen.

Most kivetítem a világmindenségre a képet.
Van egy föld nevű bolygó, melyet a jókedvű Isten saját gyönyörűségét megosztva alkotott és alkot magának – és nekünk. Addig-addig fejlesztette az anyagot, mígnem megjelentek a földön azok, akik képesek reflektálni a Teremtőre és a teremtésre, és akiket a Teremtő meghívott az együttalkotásra. Ám a reflektálók egy része belépve az ő birodalmába, az ő tulajdon kertjébe, melyet megosztott velünk, elkezdett visszabeszélni, elkezdett ellene hangoskodni, elkezdett a többiek ellen acsarkodni, és az együttműködés, a teremtésben együtt gyönyörködés helyett a milliárdnyi ember közül sokan saját maguknak akarták (akarják) kisajátítani Isten közös rendelkezésünkre adott ajándékát.
Avagy nem ezt teszik a gazdag országok?
Nem ezt teszi az, aki az általa használt föld alatt talált gázt úgy tekinti, hogy az kizárólag az övé, nem ezt még az is, mely államok tulajdonát nem képező földek, vizek alatti gáz és olajmezőkre tenyerel?
Nem azt teszik-e, akik rátámadnak fajtársaikra, csak azért, mert más rasszhoz tartoznak, és megpróbálják őket leradírozni a föld felszínéről, melyet ők is csak ajándékba kaptak?
Nem ezt teszik mind, akik másokat nem hagynak szóhoz jutni, másokat nem hagynak érvényesülni, kibontakozni?
Akik mindenkiben riválist látnak, ahelyett, hogy felmutatott értékeikben gyönyörködnének (szomszédnépek kultúrája, szomszédok, közösségek kultúrája, minden felebarátom tehetségei)?

A bennünket megálmodó és akaró Isten egyszer már kinyilvánította, hogy megbánta, amiért embert teremtett, és hatalmas tengerár özönlötte el a sűrűn lakott föld nagy részét. Az Atlanti-óceán betört a Földközi-tenger térségébe, megemelte a vízszintet több mint száz méterrel, és maga alá gyűrte az itt élőket (Vízözön).
Mit gondol most rólunk Ő, akinek a vendégszeretetét élvezzük? Tovább tűri otrombaságainkat, remélve, hogy megjön az eszünk? Esetleg nagyhatású változásokkal belenyúl a tömegek életébe? Vagy hagyja, hogy úgy elfuseráljuk a rendelkezésünkre bocsátott létteret, hogy az bedobja a törülközőt mindnyájunkkal együtt, akik nem ismerik fel saját korlátoltságukat?
Nem tudom.
Nem kellene inkább végre „viselkedni”, mint jó vendéghez illik?                

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr985168299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása