Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.11.27. 10:52 emmausz

Újsághír

„Múlt héten, szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben, és holnap lép életbe az a kormányrendelet, ami szankcióval, ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal fenyegeti a Magyar Gárda egyenruháját vagy ahhoz hasonló öltözéket nyilvános rendezvényen viselő személyeket.”
Ha jól értem, jól teszem, ha nem megyek többé semmiféle nyilvános rendezvényre. Hogy miért? Mert egy nyilvános rendezvényen gárdista egyenruha vagy ahhoz hasonló öltözék viseléséért akármikor 50 000 forintot gombolhatnak le rólam.
Avagy mondja meg valaki, mit jelent a hasonló kategória. Megnéztem egy gárdista egyenruhát. Fehér ing, fekete mellény, fekete nadrág, fekete sapka rajta egy piros-fehér csíkokat mutató pajzs alakú dísz. Sokkal jobban nem tudom jellemezni. Meg kell mondanom, elég sok fehér ingem van otthon. A hülye rendelkezés szerint ezeket nem érdemes felvennem, mert kapásból hasonlítanak a gárdista ingre. Fekete felsőruhám is van. A színe ezeknek is hasonlít a gárdistaszerelésre. Még azt hihetik, hogy én, aki soha egyetlen pártnak se voltam a tagja (ez elég szégyen és elég dicsőség, a végén majd kifejtem, miért.), titkon gárdista vagyok, mindenesetre annak látszom, mert fehér, mert fekete az öltözékem. Rendőrnek látszó urak, hölgyek! Kijelentem: nem vagyok gárdista, bár kalapomon van egy kis feketés árnyalat. Piros-fehér sávos dísz sincs rajtam, csak piros szalag elromlott zipzáram húzójában, hogy meg tudjam ragadni. Vagy esetleg már azt is?...
A rendeletnek látszó leírás bizonytalanságban hagy engem, a magamnak látszó és a rendőrnek látszó viszonyát illetően. Utóbbi kénye-kedve szerint intézkedhet. Elég, ha úgy ítéli meg, hogy annak látszom, aminek ő lát. És akkor büntethet. Már Rejtő Jenő megírta, hogy nem lehet minden pofon mellé közlekedési rendőrt állítani. Ennek egyik megfordítása: Nem fogják vizsgálni, hogy minek látszottam. Ha az intézkedő rendőr gárdistának lát, akkor punktum.
Ára 50 000 forint. És annyiszor büntethet meg, ahányszor rám néz, és annak lát.
Óva intek mindenféle gárdistát attól, hogy felkeresse országunkat. Mert lehet, hogy az amerikai nemzeti gárda egyenruhája nem azonos a magyarével, de lefogadom, hogy „hasonló”. Ugyenez vonatkozik a szlovák gárdára is, és az összes hasonló intézmény ruhájára.
Javasolom továbbá, hogy a parlamenti pártok tagjai is óvakodjanak attól, hogy fehér ingben és fekete nadrágban-mellényben üldögéljenek az országházban. Akármikor 50 000 forintra büntetheti őket az első rendőr. És hogy miért nem vagyok párttag? Mert utálom a pártoskodást. Egy párt programja vagy egybeesik a közjó építésének 100%-os akarásával, vagy nem. Ha egybeesik, akkor alkalmas a kormányzásra. Ha nem, akkor alkalmatlan.
Melyik párt mondhatja el magáról, hogy nem magát építi (legalább részben), hanem egyedül a társadalom javát célozza meg intézkedéseivel?
Egyik se.
Az én javaslatom: Hazafiasan nevelt, ám minden más nemzet
kultúráját tiszteletben tartó és értékesnek ítélő elitet kellene nevelni közigazgatási iskolákban. Ezeknek a kiválogatottaknak adnék lehetőséget országirányításra, hazai politizálásra (szerintem belőlük lehetne szakértői kormány) az első korrupciós ügyükig. A vétőket kíméletlenül megbüntetném, nehogy követőik támadjanak.
Javasolom módszerem kiterjesztését az egész világra.
Még pénzt se kérek ötletemért.   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr555168716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása