Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.01.10. 09:44 emmausz

Élet és halál

Szombat, amikor közösségünk találkozni szokott (most már kéthetente). Évek óta rendre beszámoló készül róla, ki mindenki vett részt rajta, miről esett szó, stb.
Ezúttal más történt, de hadd álljon itt arról is hasonló hangvételű beszámoló.
Anyánk halálának tízéves évfordulóján együtt mentünk az érte mondatott misére éppen egy tucatnyian. Haladjunk csak sorban: Kinga és Gábor, Bandi fiú, Tücsi és én, (úgy esett az eső kifele jövet, hogy ő viselte kalapomat), Ildi és Marci, Ancsa, Ági és Zoli, fiaik: Zoli és Tomi. Mindenkit felsoroltam?
Szeretettel gondoltak a bandára Csia, aki a fáma szerint április 6-ától két hetet tölt itthon Connie-val?,
Kati, aki felhívta telefonon a gyülekezetet, és üdvözölte a díszes társaságot, mert nem mert nekivágni a tükörjéggel fenyegető százkilométereknek.
Mica, aki „el van havazva”, mert „beadandó”-ján dolgozik. Őt én képviseltem a misén, ő viszont megígérte, hogy alkalomadtán misét ajánl a nagyijáért.
Igazoltan voltak távol Kata is, mert a pilisi Kőhegyről nemigen tanácsos lejönni este és visszamenni éjszaka, ahol szolgál,
Zsuzsáék, akik Móváron laknak, és
Éváék, aki még messzebb néhány országgal. Ugyanezen okokból hiányoztak
kis Ágiék, Zsuzsáék és Maki, Melinda, Borika, Danika és Lanti. Remélem, senkit nem hagytam ki. De igen, az amerikaiakat (Mary Ellen, Christopher és Anna). Mondanom se kell, szintén kicsit messze élnek.
A hangulat igen emelkedett volt.
A Mester utcában gyönyörűen terített asztal várta a teadélután-szerű fogadásra összeseregletteket. Elpusztítottuk a karácsonyról megmaradt bejgliket, mézeskalács figurákat, „bonybony”-okat, némi mandulákat, mogyorókat, csokoládékat, és tudja az ég, még miket. Közben kötetlen beszélgetés folyt. Sajnos ezúttal egyáltalán nem készült fénykép, pedig a ritka szépen megterített asztal és a jókedvű társaság egyaránt hálás fotótémának ígérkeztek volna.
No majd a húsz éves találkozón. Remélhetően megérjük.
Rajtam nem múlik!
* * *
Micának van egy nagy látogatottságú posztja, mely önálló életet él. Arról szól, hogy sok fiatal nő (többnyire nem házasságban élő) hezitál, vajon elvetesse-e magzatát vagy megszülje. Tegnap valaki értesítette a posztot, hogy ikreit el akarta vettetni vele barátja, de ezelőtt 3 hónappal mégis megszülte őket, és most nagyon boldog. Ezzel ötre emelkedett azoknak a száma, akik a poszt hatására mégis a szülés mellett döntöttek. Az ikerszülés következtében tehát hat gyerek látott napvilágot a neten érkező támogatás hatására. Javasoltam Micának, hogy kérdezzen rá, van-e, akinek tudomása van újabb esetekről. Úgy gondolom, hogy sokkal több hasonló döntés születhetett, csak nem szívesen beszél róluk, aki végigélte a krízist.
Ma a deske.hu egy állatkerti elefánt szülését mutatja hatperces filmen. Megható, ahogy a betonra pottyan a 115 kg-s bébi, és ahogyan az anya óvatosan jár-kel körülötte, mígnem talpraáll a cseknem egy méteres „elefántbaba”. Érdemes megnézni  - ott.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr645168774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása