Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.03.28. 09:19 emmausz

Művészet és technika

Ma reggel egyik első tapasztalatom az volt, hogy később van egy órával, mint gondoltam volna. Feltehetően az okozta informálatlanságomat, hogy tegnap alig ültem a tévé előtt, stb. Hírműsorokat sem igen hallgattam. Mindenesetre ugrott a félkilences mise, fél tizenegyre megyünk.
Korábban már este át szoktam állítani az órákat, hogy szokjuk a „más”-t. Most ez reggelre maradt. Kereken tíz db órát lökdöstem egy órával előbbre. Így hát most, noha 8 óra van, 9-et mutat minden ketyegő jószág.
A számítógép bezzeg átállítja magát új időszámításra. Csak éppen a gazdáját felejti el erről értesíteni. Azért kapcsoltam be mindjárt ébredéskor, mert szerettem volna megtalálni rajta H. Schütz Máté passióját, melynek mind az eleje gyönyörű (méltóságteljesen hömpölyög a nyitókórus, miként az Amazonas, tudva, hová tart feltartóztathatatlanul), mind az utolsó kórusa.
A záró kórust megtaláltam a komlói pedagógus Kórus előadásában. Ám az én gépem nincs dresszírozva mp3ra, ezért gépet kellett váltanunk. Tücsién lejátszotta. Technika, oh technika. Mely sötét lyuk vagy te (black box)!
Tücsién lejátszotta, mint említettem, de nem hagyta abba. Lejátszotta másodszor is. Mondom az asszonynak: biztos ismétlik (mi ismétlés nélkül énekeltük annak idején). Ám amikor harmadszor is elkezdte, akkor esett le a tantusz: Ez addig fogja ismételni, amíg ki nem kapcsoljuk a masinát. Úgy van beállítva valahol valaki részéről.
Belenyúlhatatlanul.
Nekem is felajánlotta a komlói honlap az mp3-telepítést, de már bizalmatlanul tekintek a PC-re. Mit tudom én, mibe fog ez nekem kerülni, ha pénzfüggő a letöltés. Hagytam inkább a csudába.
Míg ezeket a sorokat rovom, Tücsitől kétszer megkaptam email-ben: hol hallgatható meg Schütz: Máté-passiójának a záró kórusa.


http://www.freeweb.hu/kpkorus/kpk-magyar/muvek.html

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr85168858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása