Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.04.23. 17:34 emmausz

Megy?

Ma a „Duna partján sétáltam, hej, gyerekek, mit láttam?”
Egy ukrán tolóhajót láttam, amint erőlködött felfelé a folyón. Utána hatalmas vízfodrok. Azonnal lelki füleimbe csengett apám 1920-as évekbeli katonanótája, hogyaszongya: „Megy a hadihajó, fodros a víz utána…”
Hát egy frászt megy. Ugye a vízen úszik, vagyis nyomakodik előrefelé a hajócsavar munkájának a következtében.
Tele vagyunk ilyenféle nótákkal: „Megyen már a hajnalcsillag lefelé…”
Hát egy frászt: ’A föld fog sarkából kidőlni’, legalábbis elforogni a tengelye mentén, s emiatt úgy látszik, mintha a Vénusz menne lefelé.
„Megy a gőzös, megy a gőzös Kanizsára” – sorolom tovább.
Hát egy frászt megy. A gőzgép meghajtja a kerekeket, és ezek meg gurulnak a sínen. Hol itt a menés?
„Lemén a Nap!” – mondja az öttömösi ember Móra novellájában.
Hát egy frászt! Nem mén le. A föld forog el tőle.
Ma este repülővel hazamegy Kaliforniába az öcsénk.
Hát egy frászt megy. Felül a gépre, az pedig elrepül. Nem tehet mást, mert a turbinák hatalmas erővel nyomják előre, miközben a szárnyak görbéi felhajtóerőt generálnak, ami pedig a föld fölé emeli.
Megy a hasam a gyenge minőségű langyos tejtől.
Hát egy frászt megy. A hasam helyben marad. Csak tartalma távozik a természet parancsára.
Reggel Tücsivel kontrollra mentünk a dokihoz.
Hát egy frászt mentünk. Beleültünk az autóba, az meg irányításomnak megfelelően odagördült a Budakeszi sarkán lévő intézménybe. Egy lépést se tettünk. Ültünk, nézelődtünk, vezéreltük az autót, az meg gurult.
Ám délután sétálni mentem.
No ez csakugyan menés volt. Le az emeletről, ki a Dunához, fel északnak a partján, majd balra a kertvárosban kószálva, utána meg a sétányon hazafelé. Csakugyan mentem, majd jöttem.
Abba hagyom, még mielőtt szétmegy az agyam!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr805168890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása