Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.04.26. 12:02 emmausz

Cui placet

Aki újságírásra adja a fejét, megkísérelhet egy imát mondani, hogy az általa teljesen ismeretlen olvasóit telibe találják aktuális közlendői.
A bloggerekkel  is így van. Meg szoktam nézni a látogatások statisztikáját. Nem akarok senkit hosszasan untatni a kigyűjtésekkel, csak a példa kedvéért hozom elő: Szombaton a statgép 291 látogatást regisztrált.
Nagyon érdekes a megoszlása.
USA 180 megkeresés!,
Magyarország 74,
ismeretlen 35,
Brazília 1,
Románia 1.
Azonnal kiviláglik: Amerikában van a legnagyobb érdeklődés. Tudom, hogy Csia (öcsém) naponta olvas. Ám alig hiszem, hogy 180-szor klikkel blogomra naponta, vajon írtam-e újabb szösszenetet, vagy sem.
De ha nem ő, kik azok, akik érdeklődésükkel megtisztelnek?
Magyarországról alig egyharmadnyi olvasója akadt a kampánycsend idején írt posztomnak. Mégis viszonylag őket ismerem közelebbről. Különösen azokat, akik visszajeleznek egy-egy komment erejéig.
Többségük egy húron pendül velem, ezt tükrözik a bejegyzések.
Bár… Van más vélemény is.
Egyszer valaki szerényen megjegyezte, hogy blogom a világ legunalmasabbja a műfajnak.
Más.
A Fidesz 2/3-os győzelme hatalmas teret biztosít intézkedéseiknek. Most már csak tartalommal kell feltölteni a teret.
El-elmélázom azon is, hogy milyen pirruszi győzelem ez. Mert mint a magyar közmondás szól: Üres kamrának bolond a szakácsnéja. Ez a kamra pedig még csak nem is üres, rosszabb annál. Ám az is igaz, hogy innen szép győzni. Meg az is, hogy az értékek mentén való politizálás nem fenyeget meghasonulással. Mindenesetre találtam egy furcsa egyházi kifejezést: „sola fide(s)”. Vélhetően „egyedül a hit által”-t, hűség általt jelent. Politikai vonatkozásban pedig azt, hogy „egyedül a fidesz” kormányoz, bár reméli, hogy aki Magyarország javát szívügyének tekinti, nem mellőzhető az újjáépítésben.
Mert bizony romjaiban hever ez a szebb sorsot érdemlő ország.
Ami a hűséget illeti, a fidesznek elég hosszan hű tagokra volt szüksége, hiszen már mióta mellőztetett ez a felkészült, értékek mentén gondolkozó polgári párt. És ami a hitet illeti - hinniük kellett abban közel egy évtizedig, hogy lesz még egyszer eredményes megmérettetésük.
Lett is.
Sok tényező együttes hatása ez, többek között a széles tömegbázisú polgári körök munkája - szerintem.
S most meg megvalósulni látszik a sola fide. Egyedül - a Fidesz által... 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr375168893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_11533 2010.04.29. 15:43:36

Kedves Mizas! Nezegetem blogod szorgalmasan ,de jol gondoltad nem tobbszor mint ketszer naponta. A masodik is azert mert meg nem tetted fel az uj temat.Erdekes volt a mai kamera nekem nagyo jol hangzik, es rovidebb. Minden jot: Csia Válaszom: Hi Csia! Hát akkor legyen kamera. Kösz a tippet. ami a 180 megkeresést illeti, ki az a 178? Fogalmam sincs. Üdv. Mizas!
süti beállítások módosítása